Keikari > Etiketti

Miten rikot pukeutumisetikettiä?

(1/15) > >>

Sami:
Oletan, että tällä foorumilla useimmat tuntevat melko hyvin etiketin, joten varmasti sitä silloin hienovaraisesti rikotaankin. Yleensähän aika nopeasti selviää, onko mies rikkonut etikettiä tahallaan, hienostuneesti, vai tyylitajuttomuuttaan, vaikka raja näiden kahden välillä ei aina aivan yksioikoinen olekaan. Haluaisin tietää, mitä "agnellismejä" harrastatte?

Tässä omiani:

-pukupaidat villaneuleen alla farkkujen kanssa (okei, ei varmaan kova tyylirike, mutta tosiaan useammin pukupaita kuin button-down)
-shortsit kaupungilla kesäkuumalla, ei silti cargoja vaan hieman dressatummat kauluspaitaan tai pikee-paitaan yhdistettynä
-flip-flopit farkkujen kanssa, jälleen kesäkuumalla
-auki unohtunut (vasemman) hihan nappi puvun takissa (tätä moni ei helposti sulata, mutta... kukaan ei ole koskaan Suomessa edes huomannut asiaa, joten se on lähinnä omaksi ilokseni)
-ilman paitaa kaupassa ...tuo oli sitten vitsi!

Casual-juttuja siis rikon rankemmin, formaaleja todella vähän. En ala elvistelemään, kun olen häävieraana tai vastaavissa tilanteissa. Silloin vaatteiden ja asusteiden istuvuus, materiaalien laatu ja taso tehköön tehtävänsä.
 
Tein tunnustukseni, kertokaapa omianne!

finanssimies:

--- Lainaus käyttäjältä: "Sami" ----auki unohtunut (vasemman) hihan nappi puvun takissa (tätä moni ei helposti sulata, mutta... kukaan ei ole koskaan Suomessa edes huomannut asiaa, joten se on lähinnä omaksi ilokseni)
--- Lainaus päättyy ---

Olen joskus sattumalta kiinnittänyt huomiota aukinaisiin hihan nappeihin elokuvia katsoessani. En tiedä olenko yksin tämän mielipiteeni kanssa, mutta voisin herkästi pitää tuota lievänä snobbailuna, sillä kun halutaan kai viestiä enemmän vaatteen laadusta kuin sen kantajasta?

DandyAndy:

--- Lainaus käyttäjältä: "finanssimies" ---Olen joskus sattumalta kiinnittänyt huomiota aukinaisiin hihan nappeihin elokuvia katsoessani. En tiedä olenko yksin tämän mielipiteeni kanssa, mutta voisin herkästi pitää tuota lievänä snobbailuna, sillä kun halutaan kai viestiä enemmän vaatteen laadusta kuin sen kantajasta?
--- Lainaus päättyy ---

Minä myös jätän aina hihasta napin auki. Eihän tuo tänä päivänä kerro enää oikein mitään puvun laadustakaan. Aika monissa tankopuvuissakin alkaa ominaisuus olemaan. Eihän takin etumuksenkaan alinta nappia laiteta koskaan kiinni..


--- Lainaus käyttäjältä: "Sami" ----pukupaidat villaneuleen alla farkkujen kanssa (okei, ei varmaan kova tyylirike, mutta tosiaan useammin pukupaita kuin button-down)
-shortsit kaupungilla kesäkuumalla, ei silti cargoja vaan hieman dressatummat kauluspaitaan tai pikee-paitaan yhdistettynä
-flip-flopit farkkujen kanssa, jälleen kesäkuumalla
-auki unohtunut (vasemman) hihan nappi puvun takissa
--- Lainaus päättyy ---

Muutenkin etikettivirheeni ovat aika lailla samoilla linjoilla Samin kanssa. Kesäkuumalla vapaa-aikaa viettäessäni pukeutumiseni on erittäin epämuodollista kaikin puolin, enkä sitä oikeastaan varsinaisesti etikettivirheeksi miellä, kuten en muuten pukupaitaa villaneuleenkaan kanssa.

finanssimies:

--- Lainaus käyttäjältä: "DandyAndy" ---Minä myös jätän aina hihasta napin auki. Eihän tuo tänä päivänä kerro enää oikein mitään puvun laadustakaan. Aika monissa tankopuvuissakin alkaa ominaisuus olemaan. Eihän takin etumuksenkaan alinta nappia laiteta koskaan kiinni..
--- Lainaus päättyy ---

Okei vedetään sen verran takaisin, että kyllä minäkin jättäisin napit hihoista auki, mikäli se omissa puvuissani olisi mahdollista. ;-)

Ville:

--- Lainaus käyttäjältä: "finanssimies" ---En tiedä olenko yksin tämän mielipiteeni kanssa, mutta voisin herkästi pitää tuota lievänä snobbailuna, sillä kun halutaan kai viestiä enemmän vaatteen laadusta kuin sen kantajasta?
--- Lainaus päättyy ---

Hihanappien auki jättäminen on keikarointia. Se vetää jatkuvasti katsojan huomion hihoihin, eikä kantajan kasvoihin kuten kokoonpanon kuuluisi. Tämä seikka on vahva vedenjakaja, josta voi lukea paljon lisää Askandyn foorumeilta. En ole ketjuja kolunnut, mutta uskoisin suurimman osan asiantuntijoista pitävän aukinappiutta kehnona seikkana. Punainen lanka on tämä: oikeat henkilöt oikeissa piireissä taatusti huomaavat hihanappien avattavuuden, vaikka ne olisivat kaikki kiinni.

Omia tyylirikkojani:
Argyle-kuvioidut sukat myös puvunhousujen kanssa
Formaali musta Crombie-päällystakki farkkujen kera (eninnä sen vuoksi, etten omista vielä muita villakangastakkeja)
Kauluspaidan hihanappien auki jättäminen (jos sellainen/sellaiset paidasta löytyy)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta