Keikari > Etiketti

Smokki sulhasella

(1/2) > >>

JazzHands:
Hyvää päivää.

Olen menossa naimisiin syksyllä 2018. Nyt mietin innoissani asuvalintaani ja sen seuraksia.

Smokki kiinnostaisi, mutta en ole varma onko se soveltuva valinta etiketin puolesta? Häät alkavat jo iltapäivällä. Jos minulla olisi smokki, tarkoittaisiko se että myös juhlan pukukoodi on black tie?
Tavoittelemme hääjuhlalle kokonaisuutena klassisen hillittyä tyyliä: Ei hileitä, härpättimiä ja häävisaa.
Viihdyn usein kolmiosaisessa harmaassa puvussani, ja ehkä siksi sen tyylinen valinta tuntuu hieman arkiselta.

Kiitos etukäteen kaikista vastauksista ja kommenteista!
 

Ville:
Iltaa vain!

Smokkia käytetään kello 18 jälkeen. Jos häätilaisuus alkaa aiemmin, asuna on tumma puku asusteineen, ja se vaihtuu kuudelta - tai sitten pukua voi pitää koko ajan.

Ymmärtääkseni Suomessa sulhoilla näkee kaikkea puvusta smokkiin ja frakkiin ja sakettiin, mutta vierailta ei yleensä toivota kuin tummaa pukua. Muuten he joutuisivat todennäköisesti hankkimaan uuden asun, josta tulisi satojen eurojen kustannus, jolloin harvempi saapuisi juhlaan.

Juhlatilaisuuden järjestäjät saavat aina päättää niin sanotun etiketin itse. Jos farkkuja ei missään nimessä toisille halua, se on paras kutsussa ilmaista niin vahvasti kuin uskaltaa. Olin kerran serkun häissä, joissa morsiamen täti saapui farkuissa ja neuleessa. Toiset eivät olleen iloissaan.

Jussi:
Hääetikettinä paras on lähes aina joko cocktail - mihin sopii käytännössä mikä tahansa puku - tai "juhlava pukeutuminen", joka on vieläkin rennompi. Yleisesti lähtisin siitä, että hauskuus ja ilo on tärkeintä. Kummastelen aina jäykkiä hääkoodeja ja -järjestyksiä. Vaikka kyse onkin juhlasta, pönötys ei ole mikään juhlien vaatimus.

Smokki on rento ilta-asu, joka on kohdallaan silloin kun hyvässä hengessä otetaan ystävien kanssa häppää. I.e. häihin erinomainen valinta epämuodollisuudessaan. Sopii hyvin cocktailetikettiin ja voidaan vaihtaa vaikka arkipuvusta.

Eniten kummastuttaa (myös hääkamoja myyneenä) se, että kesähäitä maalla vedetään tumman puvun kaavalla. Kukin tavallaan toki, mutta näkisin itse mieluusti värikästä pellavaa ja muutenkin iloista menoa moisissa. Yhdistelmäasutkaan eivät olisi poissuljettuja.

salaryman:

--- Lainaus käyttäjältä: Jussi - 26.11.17 - klo:11:06 ---Eniten kummastuttaa (myös hääkamoja myyneenä) se, että kesähäitä maalla vedetään tumman puvun kaavalla.

--- Lainaus päättyy ---

Ei tässä mitään kummallista; Suurella osalla miespuolisista vieraista on vain yksi, juhlatilaisuuksia varten hankittu musta puku johon karrikoidusti sanottuna pukeudutaan velvollisuudesta. Maaseudun kulttuuri eroaa edelleen kaupunkikulttuurista monin tavoin eikä maaseudulla tavata juuri vaatteilla keekoilla. Arvostukset on toisenlaiset, eikä siinä mitään moitittavaa sinänsä.

paddington:
Monille häät on hyvin juhlallinen tilaisuus.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta