Yleisön rooli on korkeintaan varmistava. "Kyllä se poika on lahjakas"
Einsteinit, Mozartit, Schwarzeneggerit, Messit jne. ketkä nyt oli luontaisesti tosi lahjakkaita jossain ja suurten yleisöjen äärelle pääsi.
Se pohja on siellä ennen sitä yleisöä, 'nam sayin
Yleisö tuppaa jakamaan sitä kunniaa tyylitajuisuudesta tai tyylitajuttomuudesta. Vaikka kuinka olisi silmää, esteettiseen kulttuuriseen ihanteeseen sopimattomasti pukeutuvaa pidetään yleisesti tyylitajuttomana.
Kun koko tyylikkyys ja estetiikka on sosiaalinen konstruktio, ei tyylikkyyden taju ole muuta kuin tämän "sopimuksellisen" järjestelmän omaksumista, variointia ja kopiointia. Näissä taidoissa lahjakkaimmat keksii sitten jotain mullistavaa, joka kuitenkin tuo jostain yllättävästä suunnasta siihen omaksuttuun estetiikkaan tuoden jotain piristävää.
Omaksumista, variointia ja kopiointia voi edesauttaa tietty esteettinen herkkyys (jota käsittääkseni tarkoitat puhuessasi tyylitajusta), joka jossain määrin on synnynnäistä, mutta jossa jokainen voi kehittyä. Tällainen taitokokoelma on kuitenkin jokaisella ihmisellä - tyylitajuisuuden määrä siis vaihtelee. Tyylitajuisuuden rajaaminen tarkoittamaan vain poikkeuksellista synnynnäistä lahjakkuutta on puolestaan typerä roiskaisu; vähän kuin sanoisi ihmisen kykenevän näkemään vasta yli 1,5 visus-arvolla.
Tietenkin on mahdollista, että joltakulta puuttuu täysin estetiikan, geometrian ja värien taju. Tällaista ihmistä ei toistaiseksi ole - itseä lukuunottamatta - tullut vastaan.