Keikari > Asut ja pukineet

Kysy ja opi: ketju aloitteleville jäsenille

(1/801) > >>

CCR:
Terve!

Saattaa olla hieman vaikea kysymys, mutta jos vaatekaapistanne ei löytyisi mitään muuta kuin tuulitakkeja, mitkä olisivat ensimmäiset ostoksenne? Kysymyksen voisi asettaa myös niin, että mikä on eniten käyttämänne vaatekokonaisuus ("lempivaatteet")?

Itse itselleni vastatakseni sanoisin, että ostaisin ensimmäisenä laadukkaat farkut (ilman mitään kulutusjälkiä tai vaalennettuja kohtia), teettäisin kauluspaidan sekä vaalean ruskean tai harmaan irtotakin. Kenkäkaupasta lähtisi mukaan vaalean ruskeat broguet. Olisin myös melkein taipuvainen laittamaan kalvosinnapit pisteeksi iin päälle.

Lynkkaus alkakoon :)

Otsikkoa muokattu vastaamaan paremmin ketjun sisältöä.
-Ville

Tumppi$:
Terve.

Ihan fiksu ja varsinkin käytännöllinen lista sinulla, mutta... Jokainen mies tarvitsee jossain vaiheessa tummaa pukua ja valkoista juhlapaitaa. Ei välttämättä kovin usein, mutta pomminvarmasti silloin tällöin.

Vaikea kysymys siinä mielessä että tumma pukuhan on taas arkeen aivan liian juhlava, mutta kuitenkin samalla se yksi välttämättömyyksistä vaatekaapissa. Ja jos kenkätilannekin on tällä aloittelevalla herrasmiehellä täysi nolla, niin silloin jalkinehankinnat olisi mielestäni aloitettava mustilla, kuvioimattomilla oxfordeilla.

Siis tumma kokopuku, valkoinen paita, yksi musta ja esim. hopeanharmaa solmio, mustat kuvioimattomat oxford-jalkineet, sekä musta tai hyvin tummansininen polvipituinen formaali päällystakki, sekä mustat nahkasormikkaat.

Perustelut: Nuo ovat niitä "pakollisia" vaatteita joka miehelle.

Edit: Eli tuo minun listanihan ei juhli käytännöllisyydellä eikä varsinkaan monikäyttöisyydellä, mutta pointti onkin, että jos lähtötilanne on aivan nolla, niin itse aloittaisin hankinnat noista pakollisista...

Ville:
V-aukkoinen siisti neule, valkoinen kauluspaita, siistit farkut, ruskea pukuvyö (joka sopii myös farkkujen kera) sekä ruskeat semi-broguet. Tällä yhdistelmällä on taatusti siisti miltei missä tahansa, muttei liian formaali.

CCR:
Kiitos hyvistä vastauksista molemmilta.

En tiedä onko aiemmissa ketjuissa jo keskusteltu liiveistä, mutta mitä mieltä olette, voiko minkään tyyppistä liiviä käyttää ns. arkivaatteena, vai sopivatko ne vain ja ainoastaan juhlaan. Tässä nyt poislukien slipoveri.

Ja toinen tyhmä kysymys: luin toisesta ketjusta keskustelua kalvosinnapeista, olenko ymmärtänyt oikein että on olemassa kahden tyyppisiä kalvosinnappeja - yksi ja kaksipuolisia (eli siis kuvio molemmin puolin tai vain toisella puolella)? Ja paidoissa on mahdollista hankkia tuplakalvosin, eli nelikerroksinen mansetti sekä tavallinen kalvosin - kaksikerroksinen. Silkkisolmua en pikaisella googletuksella löytänyt, mutta se on ilmeisesti silkistä valmistettu "kalvosinnappi"?

Elenkhos:
Toki irtoliivejä voi käyttää arkivaatteina, hankalapa niitä kovin formaaleihin juhliin olisi sovittaakin.

En nyt menisi jakamaan kalvosinnappeja suoraan kahteen luokkaan tuolla perusteella, mutta kyllä kalvosinnappeja on olemassa yksipuolisinakin, jolloin toinen puoli on vain käytännöllisyyttä varten eli se pitää kalvosimen omalta osaltaan kiinni.

Tuplakalvosin tarkoittaa ranskalaista kalvosinta, joka on kaksinkertainen ja jonka sulkemiseen käytetään kalvosinnappeja. Yksinkertainen kalvosin on nappikalvosin, joka suljetaan nimensä mukaisesti napilla.

Silkkisolmuja: Charles Tyrwhitt ja T. M. Lewin.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta