Keikari > Etiketti

Vanhojentanssit

(1/4) > >>

Naigell:
Pian koittaa taas useiden nuorten vuoden kohokohta, nimittäin vanhojentanssit. pyydänkin nyt vihjeitä teiltä paremmin etiketin tuntevilta tähän juhlavaan tilaisuuteen, jossa saan ensimmäistä kertaa tilaisuuden laittaa frakin päälle. Olen tutustunut frakin käytön ohjeisiin jo etukäteen ja uskoisin sen olevan kunnossa. Mieleeni tosin heräsi muutama kysymys joihin kaipailisin vaustauksia.
-Olen ajatellut että veisin tanssiparilleni aamulla kukan hakiessani hänet aamulla tansseihin. Määritteleekö etiketti mitenkään kukan lajia/tyyliä? Kukka tulee olemaan tanssiparini mekon värinen ja ranteeseen kiinnitettävä.
-Tanssiesitysten jälkeen meillä on luvassa jatkot, mikä olisi soveliain pukeutuminen tämän tyyppiseen tapahtumaan? Suositteletteko frakin pitämistä yllä vai vaihtamista vähemmän formaalimpaan asuun?
-Lisäksi kuulisin mielelläni pieniä vinkkejä liittyen käyttäytymiseen ja soveliaaseen toimintaan. mitkä asiat kannattaa huomioida ja mitä jättää tekemättä tanssiparia hakiessa aamulla? Tanssipaikalla? Ravintolassa käydessä? Jatkoilla? Illan loppuessa?
Lukisin myös mielelläni muiden kokemuksia kyseisistä tanssijaisista ja niiden sujumisesta.

Quijote:
- Kukalla ei ole merkitystä.
- Frakki on jatkoilla hyvin kankea, vaihda reilusti rennompaan.
- Ovien availu, tuolin kanssa auttaminen ja naiset ensin -sääntö on hyvä muistaa. Oikein kohtelias mies auttaa daamiaan myös päällystakin kanssa, mutta nykypäivänä se saattaa tuntua oudolta joten älä tee sitä ellet ole varma miten parisi reagoi.

RexMundi:
Jatkoille frakki vain jos yhteinen linja on se, että frakeilla loppuun asti, muuten turhan jäykkää.

Päällystakin kanssa auttamiseen sanoisin, että ainakin ojenna takki, jos mahdollista. Sen sijaan päälle auttaminen, kuten Quijote jo sanoikin, on sen verran harvinaista että voi herättää hämmennystä. Lisäksi, jos ei ole vähän harjoitusta alla, voi siitä takin kanssa auttamisesta tulla turhaa sähellystä millä korkeudelle ja miten takkia kannattaa pitää jne että homma sujuu jouhevasti. Mutta jos päällystakkia ojentaessa näyttääkin nopealla tilanteen luvulla siltä, että parisi odottaakin sinun auttavan sen kanssa, ole valmis :)

Naigell:
Kiitos hyvistä vinkeistä ja pidetään nämä mielessä sitten tanssiaispäivänä. :) kuulen kyllä mielelläni vielä lisää jos jollakin tulee jotain mieleen.

Ville:
Kukilla on oma semantiikkansa, mutta en ole siihen perehtynyt. Floristi tietää varmasti tarkemmin, jos haluat ilmaista kukalla jotakin tiettyä. Hyvä tietysti olisi, jos et vahingossa valitse hautajaiskukkaa.

Muistaakseni kaikki pitivät jatkoilla saman asun yllä kuin tansseissa, mitä nyt solmuke lähti kaulasta ja nappeja avattiin.

Kohteliaisuus kaikessa olisi tietenkin hyvä, mutta en usko että sitä odotetaan enää tänä päivänä nuorelta. Liika kohteliaisuus taas nostaa enemmän nauruja kuin nyökyttelyä. Tietysti eron voi tehdä sitten jatkoilla: jos muut ördäävät, sinä voit olla se hillitty ja jämpti mies, vaikka kuppi nousisi. Ei humala ole mikään selitys teoille iästä riippumatta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta