Keikari > Yhteiskunta

Suomalaiset miestenlehdet

<< < (2/11) > >>

salaryman:
Komppaan U-Haulia; Tulevaisuus on sähköinen. Sitä mukaa kun aikakauslehden tyyppisen materiaalin katseluun soveltuvat mobiililaitteet yleistyvät, paperisten lehtien kysyntä supistuu. Ei ole epäilystäkään siitä että tulevaisuus on verkkojulkaisujen.

Ongelmia on muutama mutta ne on kierrettävissä.

Ensimmäinen suurempi ongelma on tai oli se, että julkaisusovellukset oli kierrätettävä käyttöjärjestelmän julkaisijan kautta mihin yleensä liittyi se, että application shop lohkaisi reippaan siivun sovelluksen kautta kulkevasta rahavirrasta. Turha kuvitella että joku NY timesin kaltainen suuri toimija hyppisi riemusta siitä ajatuksesta että omppufirma imuroisi kolmasosan tilaajatuloista.

Toinen on se, että lehtien visuaalisesta ilmeestä vastaavilla ammattilaisilla ei ole oikein selvää käsitystä sähköisen median vaatimuksista ja mahdollisuuksista eikä kovin monen tushi- AD:n ta graafikon käsissä koodi taivu. Edelleen tehdään paperilehteä ja ajatus esimerkiksi upotetuista videoista ei oikein taivu.

Kolmas juttu on että eri mobiilikäyttöjärjestelmille pitää tehdä omat appsit, tosin HTML5/CSS3 -kehys tuo tähän toivottavasti ratkaisun.

Käyttöjärjestelmäkysymys ratkeaa aivan varmasti siten että sovellukset siirtyvät päätelaitteista pilveen ja päätteeseen ei tarvita kuin selain ja luotettava autentikointimenetelmä niin "lehden" kaltainen kaupallinen sovellus on toimivine ansaintalogiikkoineen kaikilla mobiililaitteilla saavutettavissa.

Tuo pilven laskentatehon valjastaminen avaa muitakin jänniä mahdollisuuksia: Käännöskoneitten ei tarvitse nykyisestä niin hirveästi enää kehittyä kun julkaisun alkuperäiskieli muuttuu merkityksettömäksi ja mediakuluttaja voi nauttia millä hyvänsä kielellä tuotetusta materiaalista äidinkielellään. Itse olen huvittanut itseäni selaamalla mm. puolalaisia verkkosivuja chromella käännösstoiminto päällä.

Pchan:

--- Lainaus käyttäjältä: salaryman - 28.09.13 - klo:15:39 ---Toinen on se, että lehtien visuaalisesta ilmeestä vastaavilla ammattilaisilla ei ole oikein selvää käsitystä sähköisen median vaatimuksista ja mahdollisuuksista eikä kovin monen tushi- AD:n ta graafikon käsissä koodi taivu. Edelleen tehdään paperilehteä ja ajatus esimerkiksi upotetuista videoista ei oikein taivu.

--- Lainaus päättyy ---

Hyvää hypertekstiäkin näkee varsin harvoin, vaikka se on koko netin pihvi. Valokuvien käyttö on toinen ikuinen ongelmakohta.

Videoita en siinä mielessä näe ongelmana, että videoita ja tekstiä kulutetaan hieman eri tavoin. Usein tekstin lukija ei löydä lisäarvoa videosta ja vastaavasti videota hakenut ei jaksa lukea tekstiä. Voin katsoa chris harrisia youtubessa, mutta en jaksaisi lukea herran samaan juttuun liittyvää tekstiä. Vastaavasti taas en jaksa katsella autoblogin tai the vergen satunnaisia videoita, kun noissa saiteissa teksti ja kuvat ovat se juttu. Kannattaa vähän miettiä, missä voi olla hyvä. Kuvat vaativat taitoa ja kalustoa. Videot ovat vielä vaativampia, jos ei halua ihan harrastelijatasoon tyytyä.

Nettilehdessä kannattaa suunnitella tarkkaan tulopuoli. Voisi olla ihan fiksua yhdistää erilaisia ansaintamalleja. Kuvapainotteisessa lehdessä voisi esim. olla ihan toimivaa, että kuvat näkyisivät hyvällä resolla vain jonkin pienen tilausmaksun suorittaneille lukijoille. Mainontaa kannattaa syleillä avoimesti, koska siltä puolelta voi tienata rahaa. Aiemmin maksullisilla appseilla olisi voinut tienata, mutta tänä päivänä on jo mukavampaa selata melkein kaikkea netin kautta myös mobiilivehkeillä.

Kannattaa laskea aika tarkkaan paljonko kassavirtaa pitäisi generoida, jos juttujen tekemiseen vaaditaan kirjoittajan lisäksi kuvaaja sun muuta. Matkustelukin voi olla puolipakollista mielenkiinnon ylläpitämiseksi.

Netissä kilpailu on kansainvälistä, joten suomessa pitää kyetä tuottamaan jotain paikallisuuteen perustuvaa lisäarvoa. Toki pelkkä suomenkielikin on jo plussa joillekin lukijoille.

salaryman:

--- Lainaus käyttäjältä: Pchan - 28.09.13 - klo:16:38 --- Vastaavasti taas en jaksa katsella autoblogin tai the vergen satunnaisia videoita, kun noissa saiteissa teksti ja kuvat ovat se juttu. Kannattaa vähän miettiä, missä voi olla hyvä. Kuvat vaativat taitoa ja kalustoa. Videot ovat vielä vaativampia, jos ei halua ihan harrastelijatasoon tyytyä.

--- Lainaus päättyy ---

Rima nousee koko ajan ja uudet välineet vaativat uusia taitoja ja uusia lähestymistapoja. Nettilehti on oikeastaan täysin väärä ja turhaan mielikuvatasolla rajoittava määritelmä tälle medialle kun kysymys on multimediajulkaisusta. Multimediajulkaisu on rampa heti kättelyssä jos jättää jonkun multimedian dimension huomioimatta. Tekstin ohessa ääntä ja sekä staattista että liikkuvaa kuvaa.

Tähän saa perspektiiviä kun miettii painetun median historiaa. Kaiverretuista painolaatoista irtokirjasimiin, jossain vaiheessa piirroskuvituksen sekaan hiipivät valokuvat, sitten tuli värikuvia, valokuvan tarkkaa painojälkeää jne. Nyt sitten ollaan menossa verkkoon. 

Ja kuten sanoin, tekoälyn ja verkkopalveluiden, varsinkin automaattisten reaaliaikaisten käännöspalveluiden kehittyminen tekee materiaalin alkuperäiskielestä merkityksettömän. Ja koska verkolla ei ole maantiedettä, kilpailu on jo heti lähtöviivalta globaalia.

U-Haul:
Näkisin että Villen blogi ja foorumi voisivat olla jo erittäin hyvä lähtökohta. Niitä muokattaisiin teknisesti eteenpäin foorumisofta, ulkoasu jne., ja blogista tehtäisiin verkkolehti, jonka aihepiireinä, alaosastoina olisivat täällä foorumillakin keskustellut vaatepuoli, ruoka, juoma, tekniikka, kulttuuri... Laadukasta kuvamateriaalia ja liikkuvaa kuvaa. Palveluhaku vaattureista, liikkeistä, palveluista. Kenties kuitenkin pääosin Suomen kielellä, mutta käännettynä myös Englanniksi. Nimi saattaisi toimia sellaisenaan tai sitten "Keikari" on nyt Xxxx.

Brändin luomista ja jonkin verran aktiivista markkinointia eri puolilla, perinteisessä mediassa, sosiaalisessa mediassa jne. Alkuun lehti saattaisi syntyä kiinnostuneiden avustajien, kirjoittajien, kuvaajien, koodareiden vapaaehtoisvoimin omien toimien ohessa, ikään kuin isona yhteisblogina, kunnes mahdollinen kaupallinen potentiaali alkaisi hahmottua. Jonkinlainen yhteisö, osakeyhtiö, olisi ehkä syytä perustaa ja kerätä hieman alkupääomaa toimintaan. Kuluthan eivät aivan valtavat ole, kun toimitiloja, laitteita tms. ei alkuun tarvita.

Itse olen mielelläni tällaisessa hankkeessa mukana siltä osin kuin voin auttaa. Tällainenhan todella Suomesta puuttuu ja tällainen pitäisi olla. Kuten Pchan totesi, erilaisia laskelmia on kuitenkin hyvä tehdä alkuun, olisiko hanke parhaimmillaankaan mielekäs. Varsinaisesti taloudellisesti kannattavat sivustot vaativat yleensä hyvinkin mittavia kävijämääriä. Ansaintalogiikka perustuisi melko puhtaasti ilmoitteluun. Tässä ehkä kohderyhmä ja tuote on kuitenkin erityinen, eikä varsinaista suoraa kilpailijaa Suomen markkinoilla ole. 

Ei tietysti tyylikkään ja hienon verkkolehden pyörittäminen puhtaasti kulttuuritekona harrastemielessäkään (suuri yhteisblogi) mikään huono vaihtoehto ole, jos työmäärä säilyy kohtuullisena. Tuntuu että lukuisat erilliset laatublogit menevät jollain tavalla hukkaan, kun kävijämäärä jakaantuu usealle pienemmälle sivustolle.

Koutsi:
Laitappas Ville pystyyn. Lupaan lukea.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta