Vs: Kellot
« Vastaus #4575 : 06.05.21 - klo:10:03 »

Omat hankintani ovat tosiaan olleet etenkin viime aikoina halvemman pään vintage-kelloja. Nyt olen jostakin syystä erityisesti fiiliksissä tästä:


Niin peruskello kuin olla voi ja kahdenkympin ranneke, silti tykkään kovasti.

Tämähän on todella hieno.

*

Tumppi$

 • *****
 • 1650
  • Profiili
Vs: Kellot
« Vastaus #4576 : 06.05.21 - klo:16:45 »
Onpa kyllä todella hieno kello. Konstailematon, tyylikäs.
VASTATUULEEN!

*

vemuli

 • **
 • 287
  • Profiili
Vs: Kellot
« Vastaus #4577 : 02.01.22 - klo:10:11 »
…Kun miettii kuinka hienosti esim. Valjoux- koneella oleva Certina on pelittänyt minulla jo 8 vuotta, vaikka ei paini arvostuksessa eikä varsinkaan hintaluokassa lähellekään samassa sarjassa Omegan tai IWC:n kanssa. Ja jos näitä kolmea edellä mainittua vertailee objektiivisesti rinnakkain, ei Certina häviä esim. viimeistelyssä juurikaan... Tai ei ainakaan moninkertaisen hintaeron vertaa, se on varma…

En ole koskaan ymmärtänyt sitä ”nenän nyrpistämistä” niitä kelloja kohtaan, joissa käytetään jotakin muuta kuin ”in-house” -koneistoa.

Täälläkin tuli väännettyä kättä useaan otteeseen 10 vuotta takaperin tuosta aiheesta. Brändäys ja mielikuvamarkkinointi ovat tehneet tehtävänsä. Samoin kellokirjallisuus (aikakauslehdet). Vain in-house on mukamas kyllin hyvää.

Jonnet ei vaan muista, että kellomaailman ”kruununjalokivi”, varsinkin kelloista tietämättömien mielestä, Rolex, teetätti käytännössä koko kellonsa alihankintana 2000 luvun puolelle asti. Eräänlainen aikakautensa ”Leijona” siis. Ja jotta ei tulisi asiasta taas vääntöä, niin totean, että Rolex on hyvä ja vahva brändi, kellosta puhumattakaan.

Tässä listaa alihankkijoista:
Genex 1992 kuoret
Gay Freres 1998 rannekkeet
Beyeler 2000 taulut
Boninchi 2000 kruunut
Aegler 2004 koneisto

Rolex on myöhemmin hankkinut omistukseensa nämä em. yritykset, joten 2004 vuoden jälkeisiä yksilöitä voitaneen jo kutsua in-houseksi, jos sillä nyt mitään merkitystä on?

Harrastaa voi niin monin tavoin. Minulle kaikki kelloni ovat puhtaasti käyttökelloja. En siis anna niiden levätä pelkästään vitriineissä. En myöskään väheksy kategorisesti kvartsikelloja. Niissä on omat hyvät puolensa ja varsinkin Grand Seikon 9F -koneistot ovat hengästyttävän laadukkaita yksilöitä, niin koneistoltaan kuin kuoriltaankin.

Tuo hintojen nousu on tosiaan ollut suhteettoman suurta. Taakse ovat jääneet ajat, jolloin Omegastakin  irtosi kymmenien prosenttien alennukset. Miten suuri osuus noususta on sitten puhdasta katetta ja mikä taas valmistuskustannuksia, voi vain arvailla? Mutta, mielestäni kellojen laatu ei ole kuitenkaan noussut samassa suhteessa hintojen kanssa.

Tulipa mieleen…WatchTime -lehdessä oli haastateltavana Cuba Gooding Jr. Hän kertoi menneensä läpilyöntileffansa jälkeen saman tien kellokauppaan ja ostaneensa itselleen lahjaksi Rolexin.
Seuraavan onnistuneen leffan jälkeen, hänen vaimonsa oli ostanut hänelle lahjaksi Patek Philippen. Cuba sanoi, ettei ollut koskaan aiemmin kuullutkaan ko. merkistä…

Vs: Kellot
« Vastaus #4578 : 02.01.22 - klo:11:48 »
Mauri Kunnaksen kirjassa ”Suuri Urheilukirja” on kahden tennislegendan ottelussa Rolexia matkivat mainokset kentän laidalla. Rolex on imeytynyt jo lapsuudessa jonnekin tajuntaan, eikä sinne enää muuta tarvitakaan.
Ei näitä fiilisjuttuja tarvitse osata perustella millään.

Ainoa juttu mikä kellohommissa häiritsee, on juurikin tämä ”in-house sitä ja tätä”, ”tämä on laadukas” ja ”tämä on sijoitus”. Minulle kellot ovat minua varten. En osta niitä sijoitukseen, enkä tarvitse kenenkään hyväksyntää ostamani kellon laadulle. Näkeehän sen ajan kännykästä tai kahden kympin Casiostakin.

*

Colt

 • 28
  • Profiili
Vs: Kellot
« Vastaus #4579 : 09.03.22 - klo:18:12 »
Löytyykö foorumilta muita taskukellomiehiä? Taskukelloa käytän luonnollisesti aina frakin kanssa, koska muut kellot olisivat tyylivirhe. Taskunauris näkee käyttöä myös kolmiosaisen puvun liivin taskussa vähän tavanomaista hienoimmissa (ilta)tilaisuuksissa.

Joku voisi tietysti väittää, että taskukello ei enää kuulu nykyaikaiseen pukeutumiseen, mutta se on kai meistä itsestämme kiinni. En koe kelloa larppiesineeksi, eikä hillitty kello tai kellonvitja ole liian räikeä osana kokonaisuutta. Käyttökerrat vuodessa voi
tosin laskea sormilla, mutta aina tähän mennessä jokainen kerta on tuottanut minulle iloa ja olenpa kuullut kellosta kehujakin.

Mielestäni taskukellot ovat kuin kunniamerkit tai pinssit yms. jäsenmerkit: on tiedettävä missä ja miten niitä tulee käyttää, eli ei aina ja joka paikassa, mutta sopivissa tilanteissa ne kruunaavat asun.