Edulliset mittatilauspaidat
« : 22.08.09 - klo:22:30 »
Miitissä minulta pyydettiin kommenttia edullisista mittatilauspaitoja tarjoavista puodeista. Itselläni on kokemusta muutamasta edullisemmasta palveluntarjoajasta jotka tarjoavat palveluitaan myös mukavasti netissä. Uskoisin useimpien mittapaitoihin liittyvien havaintojeni pätevän myös kalliimpien valmistajien tuotteisiin.

Täydellisen paidan metsästys on ollut minulle jo kotvan aikaa jonkinlainen päähänpinttymä. Jostain syystä useimmissa valmispaidoissa tuntuu olevan aina jotain vikaa. Minulle paidan laatu muodostuu ensisijaisesti materiaalista ja istuvuudesta ja yleensä jompikumpi näistä parametreista valmispaitojen kanssa tökkii. Ompelutyön osalta en ole niin nirso. Toki arvostan kohdistettuja kuvioita ja huolellisesti ommeltuja saumoja, mutta ensisijaisia kriteereitä nämä eivät ole. Paidassa pidän melko vartalonmyötäisestä mallista, mutta tämäkin on oikeastaan makuasia. Toiset pitävät perinteisestä runsaammasta leikkauksesta, mutta mittavaatteen mahdollistama käyttäjänsä linjojen myötäily jää mielestäni näin osin hyödyntämättä.

Materiaalin valinta etenkin online-palvelusta tilattaessa on haastavaa. Useimmat palvelut antavat aivan liian vähän informaatiota kangasvaihtoehdoistaan. Tässä miellyttävä poikkeus on kuitenkin Saint Sens, joka kertoo käyttämistään tekstiileistä kudostyypin, painon ja käytetyn langan paksuuden. Mikäli kyseessä on nimekkäämmän valmistajan kangas, on myös valmistaja mainittu. Jos mittapaitaa on hankkimassa kivijalkaliikkeestä on tilanne hieman parempi. Myymälässä pääsee hiplaamaan liikkeen edustamien kutomoiden näytevihkoja. Usein kuitenkin pienestä tilkusta on hieman vaikea hahmottaa minkälainen lopullisesta tuotteesta tulee, mutta kankaan valintaan syntyy kyllä ajan myötä tietty rutiini.
Minkä tahansa mittavaatteen kohdalla on tunnustettava itselleen se tosiasia, että mittavaatteiden hankkiminen on iteratiivinen prosessi joka ensimmäisessä iteraatiossaan ei valitettavasti vielä tuota sitä unelmien vaatekappaletta. Ensimmäistä mittapaitaansa (tai mitä tahansa muuta mittavaatetta) hankkiva törmää valintojen myriadiin joka herkästi lannistaa tyylistään tarkan shoppailijan. Ennen puotiin marssimista kannattaakin käydä hieman läpi omia olemassa olevia paitojaan ja miettiä mitkä ominaisuudet kussakin vaatekappaleessa miellyttävät. Paidoissa erilaiset valittavat yksityiskohdat ovat vielä melko helposti hahmotettavissa. Yleisimmät detaljit joihin mittapaidassa pääsee vaikuttamaan ovat: kaulus, kalvosimet, nappilista, tasku, selän laskokset  ja helman muoto. Muitakin optioita saattaa löytyä, mutta ne ovat hieman harvinaisempia. Usein olen kuullut ihmisiltä jotka ovat rakentaneet itselleen taloja, että yleensä kolmas talo on sellainen jossa kaikki yksityiskohdat ovat kunnossa. Sama pätee myös mittatilauspaitoihin. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että kaksi ensimmäistä paitaa ovat väistämättä susia vaan sitä, että usein hetken uutta paitaansa käytettyään havaitsee, että jokin pieni yksityiskohta olisi voinut olla toisinkin.

Mikäli ensimmäistä mittapaitaansa on hankkimassa online-palvelusta kannattaa mittojen ottamisen kanssa olla hyvin tarkkana. Palvelun ohjeita tulee seurata yksityiskohtaisesti, eikä missään kohdassa kannata oikoa. Ennen mittailuja on suositeltavaa tarkastaa kysytäänkö palvelussa paidan käyttäjän mittoja vai paidan mittoja. Kumpaakin koulukuntaa on ja jotkin palvelut tarjoavat molemmat vaihtoehdot. Mitatessa kannattaa pyytää puolison/muun läheisen apua. Etenkin jos mittaamisen kohteena on paidan hankkija itse. Suosittelen lämpimästi myös tarkastusmittauksia ja lopuksi mittojen vertaamista johonkin olemassa olevaan hyvin/kohtalaisesti istuvaan aiemmin hankittuun paitaan. Online-palveluiden käyttöä helpottaa mikäli on aiemmin hankkinut mittatilauspaitoja offline-palvelusta(?) eli siis käynyt asiansa tuntevan mittamestarin mitattavana. Näin saatuja mittaustuloksia voi soveltaa myös online-palveluissa ja olemassa olevat mitat  helpottavat huomattavasti uutta palveluntarjoajaa kokeiltaessa. Itselläni oli muutaman Schoffa-paidan kokemus takana ennen kuin aloin eksperimentoimaan puhtaiden online-palveluiden kanssa.

Alle olen koonnut muutamia havaintoja käyttämistäni mittapaitapalveluista.

Schoffa (http://http://www.schoffa.com)

Schoffasta on enemmänkin juttua Keikarin blogin puolella. Ehdoton plussa Schoffalle mielestäni on, että ko. palvelu on kotimaista tuotantoa (paitojen valmistus tapahtuu tosin  Virossa).  Schoffan paidoista minulla on kohtuullisen paljon kokemusta. Paitoja taitaa kaapista löytyä tällä hetkellä puolen tusinaa ja joitain on jo poistunut kierrostakin. Schoffan tuotteet ovat mielestäni mainioita ”entry level” mittavaatteita. Hinta pysyy paidoissa pääsääntöisesti alle sadan euron ja kangasvalikoimasta löytyy ihan kelvollisia tekstiilejäkin (toki joukossa on myös heikompaakin kamaa ja ainakin jossain vaiheessa myös sekoitekankaita). Plussaa Schoffalle tulee myös Helsingin myymälästä, jossa mittapaidasta haaveileva voi käydä mittauttamassa itsensä ja hypistelemässä paitakankaiden näytetilkkuja. Jatkotilaukset onnistuvat sitten myös internetissä. Tosin ihan koko kangasvalikoima ei ole käytettävissä sähköisessä palvelussa ja kankaiden tiedot ovat myös puutteellisia. Schoffasta ostaessa kannattaa siis hyödyntää myymälän palveluita.

Mutinaa Schoffan paidoissa aiheuttaa lähinnä kauluksen sisään ommellut, lähinnä piirtoheitinkalvoa muistuttavat, kauluksen luut ja hieman ailahtelevainen laatu ompelutyössä. Eräs Schoffan paidoistani on ommeltu siinä määrin poskelleen, että olisi ansainnut reklamaation mikäli olisin huomannut kyseisen piirteen kohtuullisen ajan kuluessa hankinnnasta. Virhe kuitenkin on sellaisessa paikassa josta se ei näy, eikä tuo ole haitannut myöskään käyttöä joten en ole asialle mitään vaivautunut tekemään. Kovin vahva signaali laaduntarkkailusta tuo ei kuitenkaan ole. Muut paidoistani ovat kuitenkin myös ompelujäljeltään kelvollista tavaraa.
Schoffa tarjoaa puolen tusinaa kaulus ja kalvosin vaihtoehtoa  ja muutaman nappilistaoption. Paidan saa taskuilla tai ilman ja asiakkaan on mahdollista tilata paitansa ns. slim fittinä, jolloin paidan selkämykseen ommellaan ”dartit” (eipä tule nyt sopiva suomenkielinen termi mieleen) eli viillot joilla paitaa otetaan vyötärön kohdalta sisään. Tällainen kuitenkin on mielestäni turhaa kikkailua mittavaatteen kohdalla.

Schoffan toimitusaika on noin viisi viikkoa. Toisinaan tehdas ruuhkautuu ja tuotteet viivästyvät.

Saint Sens (http://http://www.saintsens.com)

Saint Sens on ranskalainen mittatilauspaitoja myyvä online-putiikki (voi olla, että heillä on myös fyysinen ilmentymä jossain päin Ranskaa) ja heidän tuotteistaan minulla on kolmen paidan kokemus. Alun perin päädyin SS:n asiakkaaksi, koska kiinnostuin tutkimaan laatukutomoiden kankaiden ominaisuuksista. Saint Sensin paitojen hinnat ulottuvat hieman alle sadasta eurosta noin 250 euroon. Paidan hinnan päälle tulee vielä postituskulut Ranskasta Suomeen. Yksi SS:n mainioimmista piirteistä on vain kolmen viikon toimitusaika. Toistaiseksi ainakin kohdallani se on pitänyt erittäin hyvin kutinsa ja paidat toimitetaan kotiovelle asti.

Kangasvalikoimaa palvelussa on runsaasti. Tekstiilit on jaettu hinnan/laadun mukaan neljään kategoriaan, joista itselläni on kokemusta vain kahdesta keskimmäisestä: Essential ja Signature –kategorioista. Näiden lisäksi löytyy vielä Discovery ja Luxury –luokat joista ensimmäisestä löytyy niitä alle sadan euron tuotteita ja jälkimmäisestä mm. sveitsiläisen Alumon 170s kankaita ja italialaisen Tessitura Montin 200s kankaita. SS:ltä saa myös aitoa Sea Island puuvillaakin. Kuten aiemmin mainitsin on SS:n palvelussa ihan kiitettävästi tietoa tekstiilien ominaisuuksista ja tuotekuvatkin ovat mielestäni poikkeuksellisen informatiivisia.

Omat paitani ovat kaikki italialaisen Cotonifico Albinin Thomas Mason –sarjan kankaista valmistettuja ja olen niihin jokaiseen erittäin tyytyväinen. Paitojen kankaina minulla on pellavaa, 100s puuvilla toimikas (eli tutummin twill) ja 140s Egyptin puuvillainen Royal Oxfod. Palvelun mittaustyökalu on suoraviivainen ja selkeä. Ensimmäisen tilaukseni kanssa tein mittavirheen hihan leveydessä ja sain pian tilauksen jättämisen jälkeen yhteydenoton SS:ltä jossa he tiedustelivat mittojen oikeellisuutta, koska heidän räätäleistään juuri kyseinen mittaus näytti hieman omituiselta. Tarkastumittauksessa totesin tehneeni virheen ja tiedot korjattiin. Asiakaspalvelukin siis on SS:llä mielestäni kohdallaan.
Erilaisia optioita paitoihin löytyy kosolti. Kaulus-, kalvosin- ja nappilistavaihtoehtoja on reilusti ja myös hieman erikoisempiakin ratkaisuja löytyy. Miitissä päälläni oli Saint Sensin paita jossa minulla on, Villen bongaamat, ns. James Bond eli Portofino kalvosimet. Kansainvälisillä foorumeilla moisia näkee haukuttavan epäkäytännöllisiksi ja Bondillakin ne tarttuvat usein pikkutakin hihaan olen itse pitänyt niistä. Pieni yksityiskohta joka erottaa paidan tusinasta muita. Paitoja saa myös taskuilla ja ilman ja useilla erilaisilla selkälaskoksilla. Myös selkäkaarrokkeen rakenteen asiakas voi valita halutessaan yksinkertaisena tai kahdesta palasta (oikeastaan neljästä, koska kaarrokkeessa kangas on kaksinkertaista) koostuvana. Myös erilaiset kontrastikankaat ovat valikoimissa. Halutessaan esim. kalvosimen tai selkäkaarrokkeen sisäkankaan voi valita muusta paidasta poikkeavasta materiaalista. Monogrammit ja koristetikkaukset kuuluvat myös valikoimiin.

Saint Sens on nykyisin minun valintani paitaostoksissa. Ompelutyön laatu on mielestäni erinomaista. Schoffalle ominaista laatuvaihtelua en ole ainakaan toistaiseksi SS:n paidoissa havainnut. Oikeastaan ainoa natinan aihe on hinta. Varsinaisia vertailukohtia laatukutomoiden kankaista tehdyille paidoille minulla ei ole, mutta aavistuksen kovilta nuo kutomon nimestä tulevat premiot vaikuttavat. Saint Sens tarjoaa myös vaivattomamman varsinaista mittatilauspaitaa vaivattomamman vaihtoehdon ns. ”semi bespoke” paitojen muodossa. Semi bespoke paitaan saa valita mieluisensa optiot, mutta koko määräytyy perinteiseen tapaan kaulanympäryksellä indeksoidun taulukon mukaisesti.

Brassbones (http://http://www.brassbones.co.uk)

Brassbones on englantilainen mittatilauspaitoja suoltava online-palvelu. Paidat ommellaan herratiesmissä. Palvelu on tämän kolmikon edullisin ja toistaiseksi kokemuksia on vain yhdestä ko. putiikin tuotteista. Kaikki BB:n paidat maksavat joko 55 tai 60 puntaa. Paidat postitetaan normipostissa ja kevyestä pakkauksesta johtuen mahtuvat postiluukusta (!). Näin ollen herrasmiehen ei tarvitse päivystää kotona kuriiria odottamassa vaan paitansa voi poimia eteisen lattialta muun postin muassa.

Ompelutyö on siistiä. Kaiken kaikkiaan paidoista tulee vahvasti mieleen T.M. Lewinin tai Charles Tyrwhittin 4 paitaa satasella tuotteet. Lähinnä BB:tä uskaltaisinkin suositella TML:n tai CT:n tuotteista pitävälle  tyyliniekalle joka haluaa paidoiltaan hieman enemmän yksilöllisyyttä ja paremman istuvuuden. Mikäli haluaa uhrata sielunsa mittatilausvaatteiden alttarille antaa BB siihen mielestäni ihan hyvän mahdollisuuden. Sähköinen palvelu on käytettävyydeltään kelpo. Tekstiileistä tosin ei kerrota juurikaan mitään, mutta tuotekuvista saa ihan realistisen käsityksen siitä mitä on hankkimassa ja kankaista löytyy mielestäni ihan mainioita kuoseja raidoista ja ruuduista pitäville. Optiot paidoissa ovat melko peruskauraa. Isoin napinan aihe on paidan selkämyksen laskokset. Niitä ei nimittäin BB:n paidoissa ole.

Toimitusaika Brassbonesilla on muutama viikko ja ainakin koepaitani saapui sovitun aikataulun mukaisesti. Ironista kyllä firma, jonka nimi on Brassbones, toimittaa paitansa muovisilla kauluksen luilla. Nämä ovat kuitenkin irtomalliset, joten ne voi korvat vaikkapa CT:n messinkisillä.

Huh. Tulipa pitkä.

EDIT: Korjasin muutaman virheen.
« Viimeksi muokattu: 24.08.09 - klo:07:48 kirjoittanut DandyAndy »
Me, the 13th Duke of Wybourne? Here? In a student-nurses hall of residence? At three o'clock in the morning? With my reputation? Has no-one thought of the consequences? Oh well.

*

Ville

 • Satraappi
 • *****
 • 9242
  • Profiili
  • http://www.keikari.com
Re: Edulliset mittatilauspaidat
« Vastaus #1 : 23.08.09 - klo:12:28 »
Mainio artikkeli, Andy. Foorumi kiittää.
Minulla on Huutonetissä vaatteita, jotka sinä haluat.

*

ttj

 • *
 • 68
  • Profiili
Re: Edulliset mittatilauspaidat
« Vastaus #2 : 23.08.09 - klo:13:40 »
Kiitokset kattavasta viestistä! Saint Sens vaikuttaa tosiaan hyvin mielenkiintoiselta, joten täytynee tutustua siihen tarkemmin jossain välissä. Jollain kierolla tavalla tällä hetkellä tekisi todella paljon mieli lähteä selvittämään, että vaivautuisvatkohan ranskalaiset tekemään hillityn vaakaraidallisen paidan, jossa kaulukset ja kalvosimet olisivat kuitenkin perinteisien pystyraidallisten paitojen tyyliset...
Those are my principles. If you don't like them I have others.

Re: Edulliset mittatilauspaidat
« Vastaus #3 : 23.08.09 - klo:14:11 »
Saint sensiin kannattaa ehdottomasti olla erikoisempien toivomusten osalta yhteydessä. Jostain nettilähteestä luin, että ovat toteuttaneet eräälle brittiasianajajalle kauluksen joka sopii sikäläisen virkapuvun kanssa pidettäväksi vaikka sellaista ei vakiovalikoimasta löydykään. Asuun kun kuuluu liperit.

Mikäli Saint Sensin kanssa päädyt asioimaan niin raportoithan toki foorumille.
Me, the 13th Duke of Wybourne? Here? In a student-nurses hall of residence? At three o'clock in the morning? With my reputation? Has no-one thought of the consequences? Oh well.

*

ttj

 • *
 • 68
  • Profiili
Vs: Re: Edulliset mittatilauspaidat
« Vastaus #4 : 12.10.09 - klo:23:38 »
Mikäli Saint Sensin kanssa päädyt asioimaan niin raportoithan toki foorumille.

Noniin, sain vihdoin ja viimein mittautettua itseni paidan hankintaa varten ja tuon alkuperäisen suunnitelman sijaan tuli ensimmäiseksi Saint-Sens -paidaksi tilailtua kokeilumielessä vapaa-ajan käyttöä ajatellen musta "pure cotton egyptian 100s two-ply", joka oli jonkinmoisessa tarjouksessa. Sen kummempaa keikarointia valinnoissa ei tullut harrastettua. Nyt innolla odottelemaan itse toimitusta...
Those are my principles. If you don't like them I have others.

*

alfienpaluu

Vs: Edulliset mittatilauspaidat
« Vastaus #5 : 13.10.09 - klo:07:01 »
Omat kokemukset ovat seuraavat:

Eton (Bretelle): Hyvä palvelu ja hintaa paidalle kertyi muutostöineen (omassa tapauksessa pituutta lisää ja hihoista pois pari senttiä, kuten myös rinnasta ja vyötäröltä. Ensimmäisestä kahdesta kului kaulukset alle 6kk käytössä, reklamaatiolla tuli suoraan uudet. Palvelu siis hyvä. Kangas mielestäni hyvää ja valinnan varaa on, helppoja silittää. Vaikka ruotsalainen merkki, tehdään paidat Eestissä.

Schoffa: Halpa (n.90e) ja kangasvalikoima hyvä. Itse paita kuitenkin hieman halvan oloinen, hinta/laatu tosin hyväksyttävä. Paidat tehdään Eestissä.

Sartoria Margutti (margutti.it): Toimitin mittani ja paita tuli parissa viikossa. Hintaa parhaalla kankaalla hieman yli 200 euroa. Erona edellisiin irrotettavat kaulustuet. Otin itse mitat, eli pienellä riskillä mentiin, mutta ihan hyvä tuli. Itse kangas käsittääkseni lähes parasta mahdollista.

Seuraavaksi ajattelin testata Turnbull Asserin Ferestä, sitten riittääkin paidat peruskäyttöön.

Vs: Edulliset mittatilauspaidat
« Vastaus #6 : 13.10.09 - klo:07:33 »
Noniin, sain vihdoin ja viimein mittautettua itseni paidan hankintaa varten ja tuon alkuperäisen suunnitelman sijaan tuli ensimmäiseksi Saint-Sens -paidaksi tilailtua kokeilumielessä vapaa-ajan käyttöä ajatellen musta "pure cotton egyptian 100s two-ply", joka oli jonkinmoisessa tarjouksessa. Sen kummempaa keikarointia valinnoissa ei tullut harrastettua. Nyt innolla odottelemaan itse toimitusta...

Mielenkiinnolla odotan miten sinun tilauksesi onnistuu. Ensimmäinen paita itse mitattuna on aina hieman riskaabeli homma ja sikäli tarjouskangas on fiksuvalinta. Kuten aiemmassa viestissäni totesin, Saint-Sens kyllä ottaa kantaan pahimpiin omituisuuksiin toimitetuissa mitoissa, joten tuloksena pitäisi olla joka tapauksessa kohtuullisen oikean kokoinen vaate. Kiinnostavaa on myös kuulla tuon kankaan laadusta. Ko. kangas ei ilmeisesti ollut noita ns. "merkkikankaita" vaan ainoastaan maininnalla "Woven in EEC".

Eton (Bretelle): Hyvä palvelu ja hintaa paidalle kertyi muutostöineen (omassa tapauksessa pituutta lisää ja hihoista pois pari senttiä, kuten myös rinnasta ja vyötäröltä. Ensimmäisestä kahdesta kului kaulukset alle 6kk käytössä, reklamaatiolla tuli suoraan uudet. Palvelu siis hyvä. Kangas mielestäni hyvää ja valinnan varaa on, helppoja silittää. Vaikka ruotsalainen merkki, tehdään paidat Eestissä.

Kiinnostaisi kuulla paljonko tuolle Etonin paidalle hintaa tuli? Kävin joskus Stockalta kyselemässä Etonin mittapaitojen hintoja ja ainakin siellä ne olivat sellaista T&A tasoa. Jätin ostamatta.
Me, the 13th Duke of Wybourne? Here? In a student-nurses hall of residence? At three o'clock in the morning? With my reputation? Has no-one thought of the consequences? Oh well.

*

alfienpaluu

Vs: Edulliset mittatilauspaidat
« Vastaus #7 : 13.10.09 - klo:12:02 »
150-170e muutoksista ja kankaasta riippuen.

Vs: Edulliset mittatilauspaidat
« Vastaus #8 : 16.10.09 - klo:16:18 »
Tilasin ja sain ensimmäisen paitani Schoffalta, enkä ole aivan tyytyväinen mittoihin. Hyvä puoli on toki se, että seuraavaan paitaan mitat voi muuttaa juuri sopiviksi, nyt kun "testiversio" on koettu. Ennen muuta paita ei ole niin slimmi kuin sen haluaisin vaikka sitä seikkaa yritin mittaajalle korostaa. Myös hihat ovat vähän turhan pussimaiset, joskin niiden pituus on ok. Kaipa tätä ensimmäistäkin paitaa voi myöhemmin ompelijalla käydä kustomoimassa.

Plussaa:
+hinta
+valinnan vara kaulustyypeissä ja hihansuissa
+nopea toimitus (n. 2 viikkoa)

Miinusta:
-mitoitus (lienee ensimmäisen paidan ongelma)

Onhan se kieltämättä kivaa vetäistä vaatetangosta ylleen paita, jonka sisäpuolta koristaa oma nimi, ja jollaista kellään muulta ei tismalleen löydy!

Vs: Edulliset mittatilauspaidat
« Vastaus #9 : 16.10.09 - klo:16:32 »
Tilasin ja sain ensimmäisen paitani Schoffalta, enkä ole aivan tyytyväinen mittoihin. Hyvä puoli on toki se, että seuraavaan paitaan mitat voi muuttaa juuri
sopiviksi, nyt kun "testiversio" on koettu.

Olen pahoillani puolestasi.. Mittavaatehulluus nimittäin vain pahenee ajan myötä. Aina mitoissa on jotain pientä hierottavaa tai jokin pieni yksityiskohta voisi olla toisin. (Ei kun oikeasti, onneksi olkoon vaan ensimmäisen (?) mittapaitasi johdosta)

Lainaus
Plussaa:
+hinta
+valinnan vara kaulustyypeissä ja hihansuissa
+nopea toimitus (n. 2 viikkoa)

Miinusta:
-mitoitus (lienee ensimmäisen paidan ongelma)

Ensimmäinen paita harvoin on onnistunut yksilö. Toinen tai kolmas paitasi on todennäköisesti lähempänä oikeasti hyvin istuvaa paitaa. Ilmeisesti Schoffan käyttämään tehtaaseen on taantuma iskenyt tai väkeä on palkattu huolella lisää, koska vielä noin vuosi sitten toimitusaika oli 4-5 viikon luokkaa ja yleensä vielä myöhästyi luvatusta viikon.
Me, the 13th Duke of Wybourne? Here? In a student-nurses hall of residence? At three o'clock in the morning? With my reputation? Has no-one thought of the consequences? Oh well.

*

dhilsu

 • **
 • 230
  • Profiili
Vs: Edulliset mittatilauspaidat
« Vastaus #10 : 16.10.09 - klo:19:31 »
Sama homma. Ensimmäinen paita on ensimmäinen paita. Tähdensin useampaan otteeseen Schoffan tädille, että haluan erittäin tyköistuvan paidan, mutta sain silti hieman löysän lörtön. Silti tämä lörttökin oli kapeampi kuin yksikään ostamani valmispaita, josta saan myös ylimmän napin kiinni.

Paita kerrallaan noita mittoja voi tarkentaa. Itseltäni vei sen 10 paitaa tulla nyt varsin stabiloituneeseen tilanteeseen.

Schoffasta ei ole pahaa sanottavaa. Siirryin kuitenkin muualle, koska heidän kangasvalikoimansa oli makuuni aivan liian suppea.

*

Ville

 • Satraappi
 • *****
 • 9242
  • Profiili
  • http://www.keikari.com
Vs: Edulliset mittatilauspaidat
« Vastaus #11 : 16.10.09 - klo:21:05 »
Sama homma. Ensimmäinen paita on ensimmäinen paita.

Olen useasti lukenut, että sama pitää paikkansa myös räätälityönä tilatuissa puvuissa. Oppirahat ovat siis todennäköisesti tuskallisen kalliit.
Minulla on Huutonetissä vaatteita, jotka sinä haluat.

*

VMP

 • ***
 • 489
  • Profiili
Vs: Edulliset mittatilauspaidat
« Vastaus #12 : 16.10.09 - klo:21:11 »
Sama homma. Ensimmäinen paita on ensimmäinen paita.

Olen useasti lukenut, että sama pitää paikkansa myös räätälityönä tilatuissa puvuissa. Oppirahat ovat siis todennäköisesti tuskallisen kalliit.

Pitäisikö siis odottaa unelmapuvun tilaamista siihen asti kun henkilökohtainen talous sallii useamman perättäisen investoinnin... Jo yhteenkin näyttää nykymenolla vierähtävän pieni elinikä :D

*

Uri

 • **
 • 203
  • Profiili
Vs: Edulliset mittatilauspaidat
« Vastaus #13 : 16.10.09 - klo:21:33 »
En oikein ymmärrä mikä siinä voi vikaan mennä jos mitat ottaa ammattilainen? Itse aion seuraavalla Helsingin käynnillä käydä tilaamassa ensimmäisen Schoffan paidan...

Vs: Edulliset mittatilauspaidat
« Vastaus #14 : 16.10.09 - klo:21:37 »
Tänään tilasin toisen paitani Schoffalta ja mittoja vähän muuteltiin - itseasiassa aika paljonkin slimmimmäksi. Myyjä sanoi, että ensimmäiseen paitaan aina laitetaan vähän ylimääräistä, ettei ainakaan tule liian pientä. Ainahan paitaa voi jostain kohti myöhemmin kutistaa, vaan harvemmin suurentaa.