Keikari > Asut ja pukineet

Vaatteet ja tyyli uutisissa

<< < (109/109)

Mats:
Iltalehti tietää kertoa että kansanedustajat pääsevät pukeutumiskouluun.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/986288bc-482b-4839-944f-9848014ff281

salaryman:
Aamulla Janne Saarikivi totesi telkkarissa Mannerheimin sanoneen pukeutumissääntöjen olevan niitä varten, jotka eivät osaa pukeutua.

Ei lisättävää.

Ville:
Minulla on kirjahyllyssä useita teoksia Erkki Kivijärveltä, joka noin sata vuotta sitten kirjoitti mm kolumnia Suomen Kuvalehteen tapakulttuurista. Hänen mukaansa pukukoodin tarkoitus ei ole kiusata miehiä vaan helpottaa elämää. Kun koodi oli määritelty, ei tarvinnut tuhlata aikaa eri yhdistelmien tai muutenkaan vaatteiden miettimiseen. Esimerkiksi tumma pukuhan on hyvin yksinkertainen kokonaisuus, jota voi käyttää vuosikaudet, jos vain kangas kestää.

Alhazen:

--- Lainaus käyttäjältä: Ville - 22.09.24 - klo:21:18 ---Minulla on kirjahyllyssä useita teoksia Erkki Kivijärveltä, joka noin sata vuotta sitten kirjoitti mm kolumnia Suomen Kuvalehteen tapakulttuurista. Hänen mukaansa pukukoodin tarkoitus ei ole kiusata miehiä vaan helpottaa elämää. Kun koodi oli määritelty, ei tarvinnut tuhlata aikaa eri yhdistelmien tai muutenkaan vaatteiden miettimiseen. Esimerkiksi tumma pukuhan on hyvin yksinkertainen kokonaisuus, jota voi käyttää vuosikaudet, jos vain kangas kestää.

--- Lainaus päättyy ---

Kivijärvi on tässä aivan oikeassa, ja sitä vasten esimerkiksi nykyään paljon käytetyt, tässäkin yhteydessä mainitut "business casual" ja "smart casual" ovat pikemminkin jonkinlainen pukukoodin negaatio, ne kun jättävät kaiken täysin lukijan tulkinnan ja oman maun varaan.

salaryman:
Pukukoodi on mielenkiintoinen tarkastelun aihe, näkökulmia on monia. Pukukoodilla voidaan korostaa ryhmän erityisyyttä, esimerkkinä ns. vanhan rahan aikanaan kehittämät usein edelleenkin pinnalle pulpahtelevat säännöt (no brown in town ect.) joilla haluttiin erottua "moukkamaisista" nousukkaista. Sillä voi luoda ryhmään sisäistä yhteishenkeä ja korostaa ulospäin ryhmän yhtenäisyyttä, kuten armeijoiden tai urheilujoukkueiden pukeutumisessa.

Toisaalta sillä voidaan myös luoda yhdenvertaisuuden tunnelmaa, kuten miesten juhlapukeutumisen formaaleimmissa koodeissa. Smokkiin pukeutunut mies ei nopealla vilkaisulla eroa vierustoveristaan pukeutumisen suhteen. Sama ajatus on monissa maissa käytössä olevissa koulupuvuissa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta