Keikarin opiskelijat
« : 27.11.11 - klo:18:24 »
Ja aina voi ottaa AMK:sta IT tradenomin työharjoitteluun tai antaa opinnäytetyön toimeksianto koululle tällaisesta. Se on halpa ja hyvä tapa, jos löytää fiksun ja reippaa nuoren tyypin sitä tekemään. Onhan näitä tapoja, joiden avulla sitä omaa aikaa säästyy ydinliiketoimintaan.
Tästä muuten tulikin mieleen, että täällä olisi yksi palvelualaa kolmatta vuotta opiskeleva AMK-opiskelija, joka tarvitsee opinnäytetyölleen aiheen.

Tästä muuten tulikin mieleen, että täällä olisi yksi palvelualaa kolmatta vuotta opiskeleva AMK-opiskelija, joka tarvitsee opinnäytetyölleen aiheen.
Avaa hei uusi thread tonne yleistä osiolle. Ei olisi lainkaan huono idea. Piru meillä on rekrykielto ja pitäisi olla alana liiketalous.
Juu tämä ei ehkä se oikea thread tälle keskustelulle... Mulla olis mielessä pk-seudulle ja rakennusalalle vähän samantyyppinen keissi jollekin opiskelijalle. Pistetään Zildjiar sinutkin mieleen, jos tulis joku palvelualan keissi vastaan. Tosin maantieteellinen sijainti vaikuttaa paljon, joten se olisi hyvä tietää...

Näiden innoittamana avataan sitten tälläinen ketju.

Tosissaan, en ole koskaa tainnut itseäni täällä, joten tähän voisi lyhyen esittelyn itsestäni raapustaa.

Hei kaikki, olen 25-vuotias kolmatta vuotta palvelualaa opiskeleva nuorukainen Helsingistä. Ammatillinen tausta hyvin vahvasti turvallisuusalan puolella, jossa nyt olenkin kuudetta vuotta töissä, kokemusta löytyy sekä valvomotoiminnasta että aulapalveluista. Tällä hetkellä teen työharjoittelujani markkinoinnin parissa. Opintojeni ohessa olen ehtinyt käydä myös pyörähtämässä Hollannissa puoli vuotta opiskelijavaihdossa.

Nyt opinnot ovat edenneet siihen pisteeseen, että pitäisi opinnäytetyötä aloittaa tekemään, mutta aihe sille puuttuu. Koululla toki on tarjota joitain aiheita, mutta ne eivät kovinkaan mielenkiintoisia ole. Eli jos jollakulla foorumiitilla on tarjota jotain tekemistä omassa firmassaan tai tietää jonkun, jolla olisi tarjota tekemistä, niin pistäkää rohkeasti yksityisviestiä. Ja tuon aiheen suhteen ei tosissaan kannata nirsoilla, nopealla vilkaisulla mun kanssa samaa lukeneet ovat tehneet opinnäytetöitään mm. ulkoistamisesta, sisäisestä viestinnästä, sisustussuunnittelusta, henkilökunnan koulutuksesta, palvelumuotoilusta sekä erilaisten tapahtumien suunnittelusta ja toteuttamisesta.

Ja mitä noista opinnoista sitten kertoisi.

Noh, parhaat kokemukset tietenkin liittyvät vaihdossa oloon. Ei se elämä siellä missään nimessä helppoa ollut, mutta se oli hauskaa ja se kasvu sekä oppi minkä sieltä sai oli sellaista, että sitä tuskin olisi missään olosuhteissa Suomessa saanut. Huonona puolena toki se, että pääsi kurkkaamaan kuinka vihreää se ruoho voikaan parhaillaan aidan takana olla ja nyt omassa koulussa opiskelu tuntuu hyvin laimealta. Voin avoimesti suositella vaihtoon lähtöä jokaiselle opiskelijalle, jos vain pieninkään mahdollisuus siihen on. En usko, että 20 vuoden päästä tulen hetkeäkään katumaan sitä, että olin vaihdossa, mutta se saattaisi tulla kaduttamaan, etten lähtenyt, kun mahdollisuus siihen oli.

Suomessa opiskellessakin on kyllä päässyt tekemään kaikkea hauskaa. Yhdessä projektissa olin mukana mm. järjestämssä muotinäytöstä (sen tyylillisestä annista ei sitten sen enempää..), tehnyt pari sisäisen viestinnän auditointia, tutkinut sairaalaympäristön vaikutusta potilaiden tervehtymiseen, tehnyt selvityksiä ja kehitysehdotuksia yritysten sisäisestä viestinnästä ja muuta kivaa. Voin avoimesti suositella palvelualaa kaikille, joita ei kiinnosta suuret tulot, mutta haluavat olla tekemisissä ihmisten, ei asioiden kanssa ;D
« Viimeksi muokattu: 27.11.11 - klo:18:33 kirjoittanut Zildjiar »