Kirjoittaja Aihe: Barefoot running  (Luettu 33965 kertaa)

Jussi

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 4166
  • Profiili
Vs: Barefoot running
« Vastaus #45 : 05.04.11 - klo:11:06 »
^ Merrell on pukannut myös markkinoille omat barefootinsa. Voisin kuvitella, että ne ovat mukavammat juostessa, kuin FiveFingersit.

Mihin tämä kuvitelma pohjaa?
Juurikin siihen, kun en ole päässyt vielä kokeilemaan, kumpaakaan :) Mutta itse kuvittelisin, että jalan on helpompi tottua sellaiseen kenkään, jossa varpaat eivät ole omissa lokeroissaan. En ehkä lähtisi ensitöikseni käyttämään FiveFingersiä juoksukenkänä, vaan ensin ns. tepastelu ja kiipeilykenkänä. Sitten, kun varpaat ovat tottuneet lokeroihinsa, voisi siirtyä juoksuunkin. Olihan sekin pari päivää vähän sukkelan tuntuista, kun aloin käyttämään työsukkina Feelmaxin varpikkaita ja niiden materiaali lienee noiden kenkien materiaalia ohuempaa.

Totta kyllä - joskin paljasjalkajuoksussa tuo "lokeroituminen" on sinänsä eduksi, jalan päästessä toimimaan rennosti ja varpaat itsenäisesti.

Kiipeillessä eivät toimi kovinkaan hyvin, etenkään jos on tottunut oikeisiin kiipeilykenkiin.

Koko paljasjalkajuoksun tekniikka on sellainen, että kenkiin kyllä saa opeteltua sitä harjoiteltaessa. Ei ole ihan välittömästi hanskassa.
Kaikki villa tottelee rautaa.

Numa

 • Kisälli
 • Viestejä: 34
  • Profiili
Vs: Barefoot running
« Vastaus #46 : 05.04.11 - klo:12:14 »
^ jos/kun treenaat tavoitteellisesti jotakin matkaa varten, niin ovatko ajat parantuneet kyseisten kenkien myötä esim. kympillä/puolimaralla? Meinaan sillä, että jos eteneminen on vaivattomampaa (ja etenkin enemmän eteenpäin vievää) kuin "peruslenkkareilla", niin varmaan ajatkin paranee. Tarkoitan peruslenkkareilla tässä tapauksessa neutraaleja lähes vaimentamattomia tossuja (esim. Adidas Adizero Adios tms.)

Oma tavoite on lähinnä kunnon ylläpidossa eli juoksen lähinnä 5-10km matkoja omaksi iloksi. Kello on kyllä ollut Vibramien puolella verrattuna vanhoihin Asics Gel Kayanoihin eli myös tämä tukee tuota tunnetta, että meno on enemmän eteenpäin vievää. Yhtenä syynä Vibramien hankintaan oli se, että normaalisti polveni kipeytyvät lenkkeillessä, mutta nyt näitä ongelmia ei ole ollut. Tämä voi johtua uudesta juoksutekniikasta tai puhtaasti vanhojen lenkkikenkien hylkäämisestä. Olen kuitenkin hankintaani tyytyväinen.

[edit]Kirjoitusvirheitä[/edit]
« Viimeksi muokattu: 05.04.11 - klo:15:18 kirjoittanut Numa »

Nti Tursti

 • Auktoriteetti
 • ****
 • Viestejä: 657
  • Profiili
Vs: Barefoot running
« Vastaus #47 : 05.04.11 - klo:15:07 »
Kiipeillessä eivät toimi kovinkaan hyvin, etenkään jos on tottunut oikeisiin kiipeilykenkiin.
Kiipeilyllä tarkoitan ihan tavallisilla kallioilla tapahtuvaa kiipeilyä, joissa en koskaan ole erikoiskenkiä/ köysiä käyttänyt... siis lähes peruspatikointia. Mutta tarkoituksena olisi kyllä sijoittaa noihin FiveFingerseihin, ihan uteliaisuudesta :)
It's better to be hated for what you are than to be loved for what you're not
— Marilyn Monroe

http://nyan.cat/?f=1

If you love two people at the same time, choose the second. Because if you really loved the first one, you wouldn't have fallen for the second.”
― Johnny Depp