Kirjoittaja Aihe: München vinkkejä  (Luettu 5343 kertaa)

Calle

 • Auktoriteetti
 • ****
 • Viestejä: 804
  • Profiili
München vinkkejä
« : 03.03.11 - klo:11:46 »

Onko herroilla antaa vinkkejä kyseisen kaupungin liikkeistä?

VT

 • Flanööri
 • **
 • Viestejä: 257
  • Profiili
Vs: München vinkkejä
« Vastaus #1 : 03.03.11 - klo:12:03 »
Liikkeistä en osaa sanoa mitään, kerran kaupungissa vierailleena. Sen sijaan annan kokemuksestani vinkin, miten ei kannata toimia. Jos Münchenin kauniissa kaupungissa on tunti aikaa turismille junanvaihtojen vuoksi, EI kannata suinpäin rynnätä Hofbräuhausiin tempaisemaan litraista "helleä" tai "dunklea". Ainakaan lentokentälle menevässä junassa ei ole vessaa ja matka kestää melkein tunnin...

Arvostelen siis omaa arvostelukykyäni aikataulun ja nestemäärän suhteen, en suinkaan HB:ssa käyntiä, joka oli hieno kokemus sinänsä.

Jälkiviisas

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 3735
  • Profiili
Vs: München vinkkejä
« Vastaus #2 : 03.03.11 - klo:12:20 »
Verrattuna vaikka aiemmin kyseltyyn Berliiniin München on vauraampi kaupunki, oikeastaan tylsyyteen ja "eläkeläistyyliin" saakka puhtoisen siisti ilman suurempia rosoja.

Näin ollen kaikki luksusmerkit löytyvät ja koska Baijeri ei ole Saksaa, niin painotusta englantilaiseen ja erityisesti italialaiseen tyyliin on paljon. Keskustasta siis löytyy Vassin, Dinkledeckerin ja vastaavien lisäksi paikoitellen juurikin italialaisia kenkiä sekä paitoja, mutta varsinaisia halpoja löytöpaikkoja on vähän. Benettenoa, Burberrya, Armania ja Zegnaa on enemmänkin Jos jotain paikkoja keskustan kauppakatujen lisäksi niin Hirmer, Ludwick Beck, 7. Himmel ja jos tykkää kashmirista niin Lammin puoti ihan keskustassa on kashmirtaivas (mutta ei halpa). Hattujen ystävälle vierailukohde on Eisenblätter & Triska,  mutta se on aika designerhenkinen paikka, tai käytetyn tavaran kaupoista Wenzel. Käytetylle hyvälaatuisella tavaralle on jopa oma tavaratalo Kleidermarkt. Todellista luksusta (Brioni, Kiton) tarjoaa Max Dietlin iso luksuskauppa. Kun pyörii alueella Maximilianstrasse, Residenzstrasse, Theatinerstrasse, Marienplatz, Kaufingerstrasse ja Neuhauserstrassella sekä poikkeaa Hans-Sachs-Strassella ja Gärtnerplatzilla sekä Schwabingissa ja Haidhausenissa niin saa aika hyvän kuvan tarjonnasta.

Outleteja on eri kaupungissakin oleva (ihan kiva keskiaikainen muuri) Ingolstadt Village ja sitten lähempänä kaupunkia Classic Outlet.

Nahkahousuja ja tirolilaishattuja saa liian monesta liikkeestä.

Muutenhan Münchenissä on hyvä kierrellä. Jalkapallon ystävän pakko kohde on Arroganz... siis Allianz Arena ja yleiskuvaa kaupungista saa kirkkaalla säällä parhaiten Olympiatornista, voi katsella vaikka paikkaa jossa Lasse Nurmi kaatui ja kaukaisuudessa siintävät alpit. Teknishenkinen viehättyy Deutche Museumista, historiasta ja taiteesta kiinnostanut Nymphenburgin linnasta, Residenzistä ja yleisesti kaupunkikuvasta. Pidemmän aikaa jos on niin päiväreissu Bambergiin tai Nürnbergin kaupunkuihin maksaa vaivan, saati sitten reissu Chiemseelle, jossa on lähin Ludwigin satulinnoista, tai Bechtesgardeniin, josta löytyy upeat alppimaisemat niin myös Kotkanpesä.

Luonnollisesti sitten myös wurstia ja vehnäolutta.
Hofbräuhausissa kannattaa käydä kääntymässä, mutta kulman takaa löytyy "aidompia" ja mukavampia oluttupia, joissa voi istua rauhassa, saa halvempaa olutta ja usein hyvää ruokaa.
Tämä viesti ei sisällä satunnaista huutelua tai ylläpidon kritisoimista.

U-Haul

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 1547
  • Profiili
Vs: München vinkkejä
« Vastaus #3 : 03.03.11 - klo:13:17 »
Tämän, kaupungin vanhimman panimon oluita olen kuullut monen kaupungissa vaikuttaneen kehuvan (etenkin Edelstoff): http://www.augustiner-braeu.de/augustiners/html/en/index.html

Ja esim. täältä niitä saa perinneruuan kyytipojaksi: http://www.augustiner-restaurant.com/index.html

Tämä "dieettiannosten" esittelyfilmi on hauska: http://www.augustiner-restaurant.com/html/film.html

Deutsche Museum on tosiaan hieno. Paljon mielenkiintoista soittimista lentokoneisiin.
Keep Calm and Carry On.

Jum-Jum

 • Vieras
Vs: München vinkkejä
« Vastaus #4 : 03.03.11 - klo:14:49 »
Jos jotain paikkoja keskustan kauppakatujen lisäksi niin Hirmer

Täältä ääni miestenvaateliike Hirmerille. Löytyy muistaakseni muutaman kivenheiton päässä Marienplatzin metroasemalta.

Jos pirssit kiinnostavat, niin BMW Welt Olympiaparkin tuntumassa sekä tien toisella puolella oleva BMW Museum tarjoavat varmasti silmänruokaa ja pääsyliputkin olivat aika edullisia viimeksi käydessäni. Muista nähtävyyksistä mainittakoon Englischer Garten, erittäin kiva paikka käydä piknikillä - ei ehkä kuitenkaan tähän vuodenaikaan.

excavator

 • Edistynyt
 • *
 • Viestejä: 95
  • Profiili
Vs: München vinkkejä
« Vastaus #5 : 06.03.11 - klo:19:27 »
Jos jotain paikkoja keskustan kauppakatujen lisäksi niin Hirmer

Täältä ääni miestenvaateliike Hirmerille. Löytyy muistaakseni muutaman kivenheiton päässä Marienplatzin metroasemalta.

Jos pirssit kiinnostavat, niin BMW Welt Olympiaparkin tuntumassa sekä tien toisella puolella oleva BMW Museum tarjoavat varmasti silmänruokaa ja pääsyliputkin olivat aika edullisia viimeksi käydessäni. Muista nähtävyyksistä mainittakoon Englischer Garten, erittäin kiva paikka käydä piknikillä - ei ehkä kuitenkaan tähän vuodenaikaan.

Ludwig Beckiä  ja Hirmeriä voidaan suositella ja ne ovat hyvin lähellä toisiaan Marienplatzilla. Valikoimaa on niin että saattaapi alkaa jo ahdistamaan.  Reilu vuosi sitten Munchenin hintataso miestenvaatteissa ja oikeastaan kaikessa muussakin (olutta ja ruokaa lukuunottamatta) oli yllättävän kova.

Löysin jopa MTO/bespoke suutarinliikkeen, joka oli erikoistunut nahkaisiin vaelluskenkiin. Sekin oli aivan Marienplatzin lähellä niillä vähän hiljaisemmilla sivukaduilla lähdettäessä Marienplatzilta Deutsche Museumin suuntaan. Joku forumisti saattaa muistaa nimenkin paremmin.

Bmw-Welt on merkistä innostuneelle lähes välttämätön mutta automuseona Deutsche Museumin liikenneosasto lienee parempi. Se sijaitsee eri paikassa kuin muu Deutsche Museum, joten viimeksi käydessäni autopuoli jäi väliin kun ei tätä tiedetty. Bmw-weltti on myös erinomainen markkinoinnin oppitunti. Bmw-weltistä on kivenheitto Olympiaparkkiin joten niistä saa sopivan päiväretken kasaan.

HB:ssa kannattaa käydä mutta ruokapaikkana se ei kyllä kaksinen ole. Toisaalta mätöt eivät kovin pahan hintaisia ole ainakaan näin Hgin hintatasoon tottuneelle. Tantris (www.tantris.de) on sitten samassa hintaluokassa kuin kotoinen Chez Dominquemme mutta Tantriksella yksi tähti vähemmän. En valitettavasti tullut testanneeksi Tantrista henkilökohtaisesti, ehkä ensi kerralla sitten.


supera

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 1081
  • Profiili
Vs: München vinkkejä
« Vastaus #6 : 06.03.11 - klo:20:55 »

Outleteja on eri kaupungissakin oleva (ihan kiva keskiaikainen muuri) Ingolstadt Village.

Kävin piipahtamassa ko paikassa viime vuonna kun oli aikaa koneen vaihtoa odotellessa.

Kentältä on suora bussiyhteys kaupunkiin (jossa joutuu vaihtamaan Outlet-alueelle menevään bussiin).

Bussimatka on kentältä about 1h suuntaansa (hinta oli 28 egee menopaluu).

Itse outlet -alue kuin muut vastaavat. Hinnat noin 30% -listahintoja halvempia.

http://www.ingolstadtvillage.com/en/home/home
Off. James 'Jimmy' McNulty: You know what they call a guy who pays that much attention to his clothes, don't you?

Det. William 'Bunk' Moreland: A grown-up.

kapten GT

 • Legenda
 • *****
 • Viestejä: 2908
 • Stiff Upper Lip
  • Profiili
Vs: München vinkkejä
« Vastaus #7 : 06.03.11 - klo:21:02 »
Hirmer. Ja muut siinä ostoskadulla. Deutsche Museum on käymisen arvoinen, mutta siinä menee aikaa ihan laajuuden takia. Hofbräuhausin voi vilkaista, mutta siinä se. Oluen ja ruoan (paikallisen) ottaisin jossain pienemmässä paikassa. Baijeri on Saksan vaurainta aluetta ja se näkyy hinnoissa. Pl. ruoka ja olut.
Sivistyneen ihmisen kvartaali on 25 vuotta