*

JPK

  • **
  • 301
    • Profiili
Knize, Wien
« : 16.02.11 - klo:19:00 »
Jatketaampa forumiittien raportteja maailmalta. Kävin tänään Wienissä Knizen myymälässä. Löysin sen iltakävelyllä sattumalta, ikkunnassa oli Kiton/Brion kylttejä ja Knizen oma merkki. Menin tänään käymään ja yllätyin. Kyseessä on yksi maanosamme vanhimmista vaatehtimoista (perustettu 1858 ja liike on ollut samalla paikalla 20-luvulta lähtien). Sivuillaan kertovat käyttävänsä bespoken tekoon 10 päivää ja 7000 käsinommeltavaa ommelta.

Mukaan tarttui puku ja kengät. Puku on merkin räkkimallistoa eli halvimmasta päästä (lähtö 1100e - 30%), väri keskiruskea ja materiaali villa-mohair-kasmir. Se on kolminappinen ja englantilaistyylinen. Kengät ovat myös merkin omia, valmistaja on Portugalilainen (kuulemma samaa ikää kuin Knize). Kenkien hinnat 300-400e, sisältää puulestit. Ostin siis samalla ensimmäiset kunnolliset kenkäni (Good Year Welt) - tästä sekin alkaa.

Liike on upea, vanha rakennus henkii tunnelmaa. Tosin hieman ahdasta siellä on. Knize tekee räätälipukujakin, mutta niistä vain keskustelimme - yläkerta on varattu paremmalle pukeutumiselle. Kävin sielläkin katsomassa neuleita. Katutasossa ovat valmispuvut ja takit yms. Vaikuttavimpia olivat merkin pikkutakit; kasmir on upea materiaali. Tosin hinnatkin ovat 'korkeita' 2500-3500e (30% alennus ei paljoa lämmittänyt). Samoin hyllyissä oli kasmirneuleita, hinnat 300-550e.

Paikasta ostaminen on elämys, kuten taitaa olla kaikissa vastaavan tason liikkeissä. Palvelu oli erinomaista ja asiantuntevaa. Myyjällä oli aikaa, vaikka ostos oli liikkeen mitassa pieni. Lopuksi paikalle tuli räätäli (farkuissa) ja hän katsoi istuvuuden. Lahkeen lyhennys ja lisäksi lyhentävät vasenta hihaa vajaan sentin. Moista ei ole missään ennen tehty tai tullut vastaan - vakuuttavaa. Mittasivat etäiyyden hihasta peukaloon ja useimilla ao. muutos on tarpeen. Olisivat myös avanneet kaksi alinta hihan nappia, mutta en pitänyt sitä tarpeellisena (turhaa turhamaisuutta).

Jos olet Wienissä, suosittelen käymään Knizellä. Liike on aivan vanhan osan keskustassa ostoskadulla. Siellä kokee palan pukeutumisen historiaa ja vaatteita myydään vain ko. myymälässä. Hinnat ovat korkeita, paidoissakin lappuja luokkaa 360e. Eli ostoksissa saa varautua rahan menoon. Saa nähdä toimiiko porttiteoria minun kohdalla Knizen vaatteissa.

Nemo propheta in patria

Vs: Knize, Wien
« Vastaus #1 : 16.02.11 - klo:19:53 »
Satuitko nuuhkaisemaan legendaarista Knize Ten -hajuvettä?

*

JPK

  • **
  • 301
    • Profiili
Vs: Knize, Wien
« Vastaus #2 : 16.02.11 - klo:20:55 »
En, tiskillä oli kyllä useampaakin tuoksua. Täytyypä tuoksaista perjantaina kun haen puvun lyhennyksestä.
Nemo propheta in patria

Vs: Knize, Wien
« Vastaus #3 : 16.02.11 - klo:21:26 »
Osta saman tien pullo Teniä. Sen verran paljon kehuttu tuoksu ja jonka saatavuus on kehnohko. En ole päässyt haistamaan mutta uskallan suositella.