*

Elias

 • ****
 • 553
  • Profiili
Vs: Kesäpuku
« Vastaus #45 : 18.05.11 - klo:20:18 »
Helsingin keskustassa melkein mustana ja vaaleana (beessi). Mutta ei kokona 46, koko 48 oli taaskin liian iso.
Vaatekaapin tyhjennys
Sokeet johdattaa sokeita. Ne, jotka vetää edel on vain syvemmäl skutas.

*

Jussi

 • *****
 • 4165
  • Profiili
Vs: Kesäpuku
« Vastaus #46 : 18.05.11 - klo:22:26 »
Tuota jaron linkin takaa löytyvää tekniikkaa voisi melkein kutsua huovuttamiseksi.

Ei oikeastaan. Kyse on villan kosteus- ja lämpömuovautuvuusominaisuuksien hyödyntämisestä. K.o. tekniikkaa käytetään aina puvunvalmistuksessa - oli kyse vaatturin- tai hyllypuvusta. Homma tehdään joko raudalla tai jättimäisellä prässillä, joka venyttää ja kutistaa tarpeen mukaan.

Huovuttamisessa villa sidotaan itseensä karvan pintarakenteen "suomuja" hyväksikäyttäen - suomut avautuvat ja yhteenhierottaessa takertuvat toisiinsa. Hupamainen pintarakenne on esim. karsrtavillassa - verka- ja sarkakankaissa.
Kaikki villa tottelee rautaa.

Vs: Kesäpuku
« Vastaus #47 : 29.05.11 - klo:17:49 »
Millaisilla vekottimilla olette muuten höyrytelleet vaatteitanne? Kokeilin tänään henkarissa roikkuvan takin höyryttämistä silitysraudalla, mutta ei se oikein tuntunut tekevän mitään koska rauta on suunniteltu puhaltamaan höyryä alaspäin. Takin asettelu silityslaudalle taas on helppoa vain selkäpuolelta ja sillä vaivalla suorittaa jo ihan tavallisen silityksenkin.
Bond mistrusted anyone who tied his tie with a Windsor knot. It showed too much vanity. It was often the mark of a cad.

Vs: Kesäpuku
« Vastaus #48 : 29.05.11 - klo:18:21 »
^ Josta muuten tulikin mieleeni, että jokos ChuckBass on testannut ja raportoinut sen Tobi- steamerinsa toimivuuden??
It's better to be hated for what you are than to be loved for what you're not
— Marilyn Monroe

http://nyan.cat/?f=1

If you love two people at the same time, choose the second. Because if you really loved the first one, you wouldn't have fallen for the second.”
― Johnny Depp

Vs: Kesäpuku
« Vastaus #49 : 29.05.11 - klo:18:52 »
Millaisilla vekottimilla olette muuten höyrytelleet vaatteitanne? Kokeilin tänään henkarissa roikkuvan takin höyryttämistä silitysraudalla, mutta ei se oikein tuntunut tekevän mitään koska rauta on suunniteltu puhaltamaan höyryä alaspäin.

Taitaa olla eroja raudoissa; Ainakin minun käyttämäni raudat puhaltavat höyryä pystyasennossakin, varsinkin kun pumppaa lisää "löylyä" sillä jokaisesta (kai?) höyryraudasta löytyvällä buusterinapilla.

Olen oikonut matkalaukku- kaappi- ja käyttöryppyjä hyvällä menestyksellä hengarissa roikkuvasta puvusta. Vapaalla kädellä voi vetää takinhelmasta / hihansuusta kangasta suoraksi samalla kun pitää rautaa inan verran irti kankaasta ja antaa höyryn tehdä tehtävänsä. Postipaketin ruttaamia ostoksia olen oikonut jopa kärcherin höyrypesurilla enkä ole havainnut aiheuttaneeni vaatteilleni mitään silminnähtävää vahinkoa. Tolkku tässäkin hommassa täytyy tietenkin pitää mukana.

Olen antanut kertoa itselleni että vaatteista höyrytetään nimekkäämmissäkin vaateliikkeissä varastointi- ja kuljetusryppyjä pois ennen julkiseen rekkiin ripustamista.
"It's nice to be important but it's more important to be nice" John Cassis

Vs: Kesäpuku
« Vastaus #50 : 30.05.11 - klo:19:14 »
Nettihuutokaupasta hankkimani Jos A. Bank:sin sinivalkoinen seersucker-takki saapui protokollan mukaan sopivasti toukokuun viimeisenä maanataina. Sattumalta uutta hankintaa sovittaessa päällä oli kirkkaan sininen kauluspaita joka yllätyksekseni näytti sopivan aika hemmetin hyvin yhteen tuon raidallisen takin kanssa.

Aika vinkeä asuste tuo seersucker. Vähän erilainen kesäpukine kuin mihin on tottunut mutta ei mielestäni kuitenkaan mikään silmiinpistävän erikoinen, yksivärisen kauluspaidan, sinisten farkkujen tai vaaleiden chinojen kanssa tuo mennee hienosti ilman että syntyy vaikutelmaa kovin radikaalista erikoisuuden tavoittelusta.

"It's nice to be important but it's more important to be nice" John Cassis

Vs: Kesäpuku
« Vastaus #51 : 08.11.12 - klo:16:50 »
Vedän pakasta tällaisen vähän vanhemman ketjun, sillä mikäs sen mukavampaa kuin ajatella jo ovella kolkuttelevaa ensi kesää (kyllä, olen optimisti).

Aiheeseen, eli kesäpukuihin liittyen: Seersucker Suomessa - uhka vai mahdollisuus?

Itseäni erittäin suuresti kiinnostaisi hommata kyseisestä materiaalista valmistettu raidallinen puku.

Kysymys kuuluukin, että miten tuollaiseen suhtauduttaisiin Suomen suvessa? Onko kyseessä liian eksentrinen valinta, joka johtaa
ainoastaan pihalleheittoon kesähäistä, koska kaikki tuijottavat pukuani, eivätkä morsiusparia? Ei tule mieleen että olisin koskaan
Suomessa seersucker-pukua kenenkään yllä nähnyt. Ei niin ettäkö minua pieni huomio haittaisi, kunhan nyt ei jokaisessa kadunkulmassa
joudu nyrkein itseään puolustamaan.

Entä mitäpä sen kanssa? Mielessäni vilkkuvat kuvat valkoruskeista spectator-kengistä, solmukkeesta ja boater-hatusta. Vai pitäisikö
valita jotain maltillisempaa, ettei mene ihan pelleilyksi? Sartoriaalisen nerokkuuden ja itsestään pellen tekemisen välinen viiva on joskus hyvin ohut.
l
Entä mistä seersucker-puvun voisi hankkia, mikäli moisen teettäminen mennee yli aiotun budjetin? Löytyykö mistään Helsingin
kaupasta hyllytavarana moista, vai pitääkö uhkapelata ja tilata ulkomailta? Mikäli näin, niin mistä kannattaisi etsiä?*

Elias

 • ****
 • 553
  • Profiili
Vs: Kesäpuku
« Vastaus #52 : 08.11.12 - klo:17:17 »
Raidallinen seersucker-puku, spectatorit, solmuke ja boater hat -yhdistelmä on ainakin erittäin suuri uhka. Kyseisten vaatekappaleiden käyttö yksinäänkin (pl. boater, joka sopii ainoastaan vintage-larppaukseen) vaatii todella hyvää tilannetajua ja yhdistelysilmää.

Taas toitottaisin, että yksinkertainen on kaunista. Itse lähtisin yksivärisellä pellavapuvulla liikenteeseen, jos kesähäihin olisin menossa.
« Viimeksi muokattu: 08.11.12 - klo:17:19 kirjoittanut Elias »
Vaatekaapin tyhjennys
Sokeet johdattaa sokeita. Ne, jotka vetää edel on vain syvemmäl skutas.

Vs: Kesäpuku
« Vastaus #53 : 08.11.12 - klo:18:05 »
Yksivärinen pellavapuku löytyy jo, tavoitteeni kesäpuvuissa olisikin ns. next level.

Boaterista olet varmaankin oikeassa, tosin en liiku missään konservatiivissa piireissä vaan enemmän taiteilija, musa, yms-piireissä,
joissa tuskin kukaan pahastuu jos joku vähän vanhanaikaisesti pukeutuu. Kunhan ei tosiaan vie liikaa huomiota itse morsiusparilta.

Solmuke näyttää todistetusti kaulassani hyvältä, vaikka useimmille se ei sovikaan.

Spectaattoreita en ole koskaan omistanut, vaikka niistä ulkonäöllisesti pidänkin. Itse koko seersucker-ajatuskin lähti itse asiassa
alunperin siitä kun mietin että minkä kanssa spectaattoreita pitäisin, jos/kun sellaiset omistan.

Miten muuten seersucker-pukuja yleensä jenkeissä pidetään, missä se on ymmärtääkseni ihan yleinen kesäpuku? Solmio, yksiväriset
kengät, ei hattua?

*

Ville

 • Satraappi
 • *****
 • 9231
  • Profiili
  • http://www.keikari.com
Vs: Kesäpuku
« Vastaus #54 : 08.11.12 - klo:18:18 »
Seersucker-puku pistäisi Suomen suvessa silmään. Se vaatii Pohjolassa tietynlaista kantajaa, joka on valmistautunut heittämään jotain pistävää takaisin piikittelijöille. Tästä huolimatta seersucker-takki tai -housut irrallisena käyvät taatusti missä tahansa. Omani olen hankkinut USA:n eBayn puolelta. Kyseessähän on puhtaan kesäinen ja rennonedustava kangas. Toisin kuin tavanomainen puuvilla tai pellava, seersuckeriin ei juuri ryppyjä ilmesty. Etu on kankaan puolella.

Valko-ruskeat spectatorithan käyvät minkä tahansa vaalean puuvilla- tai pellavakankaan kanssa. Musta-valkoinen onkin hankalampi, vaativat valkoiset tai seersucker-housut. En usko sinun löytävän Suomesta seersuckeria oikein mistään, Ralph Laurenia myyvistä liikkeistä voi herua.
Minulla on Huutonetissä vaatteita, jotka sinä haluat.

*

PleaseDeleteMe

 • *****
 • 2726
 • Delete me please
  • Profiili
Vs: Kesäpuku
« Vastaus #55 : 08.11.12 - klo:21:32 »
Jos menisi seersucker-puvun ostamaan eikä siitä huolimatta löytyisi ihan hirveästi rohkeutta käyttää sitä, ei se silti ostoksena varmastikaan olisi surkeimmasta päästä, esim. osana muuta kokonaisuutta. Mm. valkoiset housut ja seersucker-takki, tai seersucker-housut ja pellavapaita/pikee jne.
Please delete this account with all messages including or revealing personal information.

*

Haukkuvat

 • 32
 • Haukkuvat
  • Profiili
Vs: Kesäpuku
« Vastaus #56 : 08.11.12 - klo:23:28 »
Minulla on sinivalkoraidallinen seersucker-puku ja se ei ole kyllä kerännyt kuin korkeintaan pientä hyväntahtoista piikittelyä tutuilta ja suurta spontaania ihastelua vähän tuntemattomammilta kesähäissä ja vastaavantyyppisissä tilaisuuksissa.

Seersuckerin kanssa olen käyttänyt sekä valkoisia buckseja että tan-värisiä oxfordeja ja loafereita, paitana valkoinen tai vaaleansininen ja kaulassa useimmiten (tumman)sininen yksivärisehkö solmio jolloin taskussa sinistä sisältävä liina.

Ainakin omien kokemusten mukaan siis ei minkäänlainen uhka, vaan täynnä pelkkiä mahdollisuuksia. Ja vielä älyttömän mukava päällä kuuminakin aikoina.

Ja jos jollakulla on heittää hyviä, sinisestä poikkeavia kravatti&taskuliina-komboehdotuksia, niin otan sellaisia mieluusti vastaan.

*

Jussi

 • *****
 • 4165
  • Profiili
Vs: Kesäpuku
« Vastaus #57 : 09.11.12 - klo:00:01 »
Ja jos jollakulla on heittää hyviä, sinisestä poikkeavia kravatti&taskuliina-komboehdotuksia, niin otan sellaisia mieluusti vastaan.

Ruohon- ja metsänvihreä, ruskea, kirkas punainen...ja tietenkin myös pohjasta poikkeavat kuviot, esim. puna- tai vihersävyinen madras.
Kaikki villa tottelee rautaa.

Vs: Kesäpuku
« Vastaus #58 : 09.11.12 - klo:09:43 »
Raidallinen seersucker-puku, spectatorit, solmuke ja boater hat -yhdistelmä on ainakin erittäin suuri uhka.

Vähän sama kuin menisi suomalaisiin kesähäihin ja puhuisi koko tilaisuuden ajan pelkkää muinaissaksaa, koska sattuu pitämään muinaissaksasta.
Kaulahuivi on tarpeen aina kylmemmillä ilmoilla, kun kaula jää paljaaksi. -Ylellinen Elämä
Ihan nyt ystävällisesti sanon että unohda tän foorumin aivopesu ja astu pois siitä muotista mihin sut on näemmä hakattu. -konda

Vs: Kesäpuku
« Vastaus #59 : 09.11.12 - klo:10:39 »
Minulla on sinivalkoraidallinen seersucker-puku ja se ei ole kyllä kerännyt kuin korkeintaan pientä hyväntahtoista piikittelyä tutuilta ja suurta spontaania ihastelua vähän tuntemattomammilta kesähäissä ja vastaavantyyppisissä tilaisuuksissa.

Komppaan tätä. Ei se seersucker aikuisen miehen päällä mitenkään erityisen huomiotaherättävä ole, yleensähän nämä ovat sen verran vaaleita ettei puvun raidallisuuskaan erotu kuin lähietäisyydeltä. Muuten se on kuin mikä hyvänsä vaalea kesäpuku. Huomiota herättävillä asusteilla (solmuke, boater, musta-valkoiset spectatorit) tuosta kyllä saa rakennettua vaatelarppaajan stereotypian mutta jos ei päästä mopoa keulimaan niin saarsucker-puku on mitä mainioin lähtökohta kesäisiin juhlatilaisuuksiin.

Itsellä on sinivalkoisen seersuckerin kaverina yleensä valkoinen tai vaaleansininen paita, beigen värinen mattapintainen silkkisolmio, vaaleansininen puuvillainen taskuliina ja Loaken kaksiväriset (tan/brown) kengät joissa on spectator-fiilistä mutta ei mitenkään silmiinpistävästi. Hattuna panama jos semmoiselle on tarvetta.
"It's nice to be important but it's more important to be nice" John Cassis