Keikari > Kaunis elämä

Automuotoilu

(1/235) > >>

i v y m a n:

--- Lainaus käyttäjältä: Jum-Jum - 21.12.10 - klo:21:51 ---
--- Lainaus käyttäjältä: Dan-D - 20.12.10 - klo:19:28 --- Ostajiahan toki löytyy kaikille tällaisille idioittimaisille kerskailuvälineillekin.

--- Lainaus päättyy ---

Moitin eräällä toisella keskustelufoorumilla BMW X6:sta ruman näköiseksi. Haukkuivat minua kateelliseksi, mokomat.

--- Lainaus päättyy ---

BMW X6 on ruma. Junteilla on huono maku, minkä sille mahtaa. Useimmat muutkin citymaasturit ovat kamalan näköisiä. Autoja, joissa on mittasuhteet ja muotokieli ihan pielessä. Rumin lienee Porschen citymaasturi, joka on kuin vanhan kunnon 911 Carreran ensin testosteronia, sitten liikaa läskiä ja pullaa syönyt äpärälapsi. Alkuperäinen muotokieli on tunnistettavissa, mutta vääristynyt ja turvonnut kaamealla tavalla. Mutanttiautoja helvetistä.

Johannes P:
X6 on äärettömän hieno auto. Vain Volvon muutamat mallit ovat kauniimpia kuten vaikkapa XC60. Voin sanoa tämän täysin esteettisistä syistä, sillä X6 ja Volvo XC60 ovat sen hintaluokan autoja etten tule koskaan saamaan mahdollisuutta omistaa kyseisiä autoja (uutena).

vemuli:
Makuasioita. Minusta kaikki citymaasturit ovat rumia, hintaan tai merkkiin katsomatta.

Autojen muotovalioita ovat mielestäni monet Pininfarinan tai Bertonen luomukset menneiltä vuosikymmeniltä. Nykymallit eivät "pysäytä" samaan malliin, lieneekö sitten ikä tehnyt jo tehtävänsä ;)

Citroen ID / DS, Porsche 911 / 901 ennen "turbo-lookia", BMW 3.0 CSi vain joitakin mainitakseni. Alfa-Romeolta löytyy myös useita menneen ajan muotovalioita. Samoin monelta brittivalmistajalta.


i v y m a n:
^Olet asian ytimessä. Myös monet vanhan ajan amerikan autot ovat kauniita, esim Corvettet vm 1955-65, ennen 60-luvun puolivälin 'haimallia'. Samoin Chevrolet Corvair jne. Tiettyä rumankaunista muotoilua on myös Chrysler Turbinessa ja useassa 60-70-luvun taitteen kolhossa laivassa. 50-luvun 'siipiautoestetiikalle' en lämpiä ihan niin teippaasti. Vaikka onhan joku '59 Impala komea kun semmoinen lipuu ohitse.

Jälkiviisas:
Yleensä bemarit ovat nykyautoista niitä parhaimman näköisiä, mutta X6 tekee muutaman muun malliston kanssa ison poikkeuksen.
Juppien, junttien ja muitten hyypiöiden loikattua 2000-luvun alussa bemarin käyttäjistä Audi-kuskeiksi niin pitääkseen vanhan asiakaskuntansa kai bemarikin joutui tekemään muutaman kamalannäköisen mallin.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta