Keikari > Kaunis elämä

Parta ja parranajo

(1/123) > >>

SirWinston:
Mikä on foorumin arvovaltaisten jäsenten suhtautuminen partaan ja parranajoon? Kuiva vai märkä ajo?

Käytättekö partasaippuaa, -geeliä, -vaahtoa? Alunapuikkoa? Gillette vai Wilkinson? Braun vai Philips?

Huomasin sunnuntaihesarissa (15.3.) mielipidekirjoituksen partaterien arvokkuudesta. Miten arvon keikarit hankkivat teränsä, vai tyytyvätkö vain asiansaosaavan parturin käsittelyyn?

Löytyykö muuten vielä asiantuntevia herrainleikkuuliikkeitä, joissa osataan parranajon jalo taito?

Viitanen:
Partasaippua sudilla levitettynä on kyllä miellyttävin vaihtoehto, iho ei ärsyynny käytännössä lainkaan. Partaveitsikään ei ole kovin vaikea, jos on vakaa käsi.

joe:
Philipsin sähköllä posket ja leuan alus ja sitten Gillettellä kaulan alue. Sekä sähkössä että höylässä on hyvät ja huonot puolensa, joten olen katsonut parhaaksi yhdistää menetelmät. Uskoisin olevani melko yksin tämän jutun kanssa :D

CyberDog:
Voin puhua melkoisella kokemuksella asiasta. Olen käynyt nimittäin lähes kaikki mahdolliset metodit läpi. Itselläni on nimittäin erittäin herkästi ärtyvä iho kaulalla vaikka muuten ei ongelia olekaan. Parhaaksi metodiksi olen (itseni kohdalla) todennyt safety razor (mercur futur ja saman valmistajan terät) vaahtona käytän tällä hetkellä lorealin geeliä. Kokeilin perinteisiä saippuoita mutta eivät "suojanneet" ihoa tarpeeksi. Sama on monilla vaahdoilla. Sutina käytän Men-ü:n synteettistä sutia joka on synteettisyydestään huolimatta saanut hyvää palautetta maailmalla. En ole kokeillut mäyrän karvaista koska ovat tällä hetkellä hinnallisesti ulottumattomissani. Parta tulee aina ajaa karvan kasvusuunnan mukaisesti. Samasta syystä en ole kokeillut veitsiä koska kaulan alaosassa karvat kasvavat itselläni sivulle päin. Ainakaan höylällä en voi ajaa suoraan alas päin tai iho rikkoutuu verelle.

DeLillo:
Ajan parran aina höylällä. Gilletten erilaiset versiot ovat olleet käytössä, mutta kiinnostaisi kokeilla perinteisiä safety razor -höylää. Kiinnostus on pyörinyt jo pidemmän aikaa, kun on sattunut lukemaan netistä positiivisia kommentteja. Tuossa yksi suomeksi: http://http://vastuullisempia.valintoja.net/tag/gillette/

Viime aikoina olen käyttänyt Body shopin partacreamia.

Yllä mainitun blogin kautta päädyin myös parranajoon keskittyvään blogiin http://http://mantic59.blogspot.com/, jonka ylläpitäjällä on myös informatiivisia ja hyvin tehtyjä Youtube-videoita parranajosta. Yhtä parranajoon keskittynyttä keskustelupalstaa on tullut myös seurattua http://http://badgerandblade.com/vb/. Ainakin näiden blogien ja foorumien asiantuntevat ja aiheeseen intohimoisesti suhtautuvat tekstit muistuttavat siitä tärkeästä seikasta, että parranajon ei tule olla mikään aamun välttämätön paha, joka suoritetaan nopeasti sähkökoneella samaan aikaan, kun juodaan kahvia ja katsotaan netistä pörssikurssit.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta