Alfred Sargent Handgrade

5

April 30, 2011 by Ville Raivio

Päälle vuosi sitten kirjoitin Alfred Sargentin päätöksestä muuttaa koko tuotantonsa erikoistilauspalveluksi (made to order). Maineikas Gaziano&Girling opetti AS:n tehtaan työläisiä valmistamaan entistä korkealaatuisempia popoja, ja tämä oppi on kantanut hedelmää erityisesti Sargentin Handgrade-malliston muodossa. Tässä valmistajan lippulaivakavalkadissa on suuri määrä käsityötä ja hyvin tyköistuvat lestit, laadultaan se sijoittuu Edward Greenin, John Lobbin ja Gaziano&Girlingin kaltaisten valmistajien raskaaseen sarjaan. Hinnalle saa erinomaisen vastineen, sillä jokainen pari on erikseen tehty ja kaikkiin yksityiskohtiin voi vaikuttaa. Kolmen mainitun kilpailijan kohdalla mittatilaaminen nostaa hinnan selvästi korkeammaksi kuin AS:lla, joten Alfred Sargent tarjoaa tällä hetkellä Englannin korkeimman hinta-laatusuhteen käsintehdyissä jalkineissa. Osaamista tuli mitata, joten Handgrade-pari päätyi tilaukseen useamman kuukausi sitten ja on nyt esillä.

Kuvien pari on Handgrade-malli Keats pyöreäkärkisellä AS19-lestillä, whiskey shell cordovan -materiaalissa ja tammiparkitulla viistonahkapohjalla. AS tarjoaa noin 20 erilaista brogue-perforaatiota, joilla kengänkärkensä koristaa, ja näistä päädyin lopulta keskikokoiseen malliin. Handgrade-parit toimitetaan kuriirilähetyksenä kotiovelle ja erittäin kestävän, vetolaatikkoa muistuttavan kenkälaatikon lisäksi omistaja saa puiset lepolestit, kenkäpussit, -lusikan sekä -liinan. Parin valmistuksessa ei olla säästelty: materiaalit on leikattu ja päällinen on lestattu käsin, mutta reunos sekä reunosompelu on koneilla hoidettu. Sokerina pohjalla nahkapohjan viistovyötärö on käsin kaiverrettu ja iloista turhamaisuutta huokuvat nimikirjaimet käsin naulattu.

Jahka iloa nostattava laatikko on auki ja pari käsissä, ensimmäisenä huomaa jalkineiden keveyden sekä lestin voimakkaan muotoilun. Reunos on erittäin kapea ja sen ompeleet täsmällisiä. En aiemmin ollut huomannut Keats-mallin erikoisuutta, mutta lähempi tarkastelu paljasti, että brogue-rei’ityksen pienemmät koloset eivät menekään täysin läpi, vaan ne ulottuvat vain puoliväliin päällisnahkaa. Kantakuppi tarjoaa voimakkaan tuen ja vuoreen on merkitty parin koko sekä lesti. Kyseessä kun on erikoistilauspari, moneen muuhunkin seikkaan olisi voinut vaikuttaa, mutta tyydyin tällä kertaa silkan miksi-ei -mentalitetin vuoksi valitsemaan pohjiin nimikirjaimet sekä omaksi iloksi tumman lilan vuoren. Hinta-laatusuhde on Northamptonin tehtaissa ylittämätön.


5 comments »

 1. Riku says:

  Hieno pari. Nyt vain odottelemaan, kuka ohikulkija ensimmäisenä kysyy, saavatko rautatieläiset nykyään työkengät talon puolesta.

 2. Ville Raivio says:

  Päiviä taas,

  tästä ketjusta tarkempi info löytyy lähempänä kesäkuuta:
  http://www.keikari.com/foorumi/index.php?topic=387.225

 3. Gabriel Sundman says:

  Kiitos vastauksestasi VR.
  Mikä foorumin alaotsikoista kannattaa seurata?

 4. Ville Raivio says:

  Päiviä, GS.

  AS kävi Suomessa joulukuussa, jätin tilaukseni silloin. Seuraavan kerran valmistaja saapuu ottamaan mittoja kesäkuussa, tarkempi info löytyy foorumin puolelta.

 5. Gabriel Sundman says:

  Tilasitko kengät paikan päältä vai Suomsta päin?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari