*

Wolf

  • *****
  • 2001
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« Vastaus #1125 : 20.09.18 - klo:09:41 »

*

Bordeaux

  • *****
  • 1710
    • Profiili
Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« Vastaus #1126 : 23.09.18 - klo:19:10 »

*

Wolf

  • *****
  • 2001
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« Vastaus #1127 : 25.09.18 - klo:09:25 »
Normindia Gin


*

Bordeaux

  • *****
  • 1710
    • Profiili
Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« Vastaus #1128 : 08.10.18 - klo:13:59 »

*

Bordeaux

  • *****
  • 1710
    • Profiili
Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« Vastaus #1129 : 15.10.18 - klo:14:30 »



*

Bordeaux

  • *****
  • 1710
    • Profiili
Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« Vastaus #1130 : 06.11.18 - klo:08:35 »
Olisiko Tukholmaan mitään vinkkiä ginin ystävälle? Tarkoitan jotain hyvää paikkaa, jossa voisi päivä Tukholmassa -reissulla nauttia hyvän GT:n.

*

Wolf

  • *****
  • 2001
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« Vastaus #1131 : 06.11.18 - klo:09:02 »
Vierailu Stockholms Brännerrillä?

Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« Vastaus #1132 : 19.01.19 - klo:22:57 »
Matkamessuilla tutustuin Saarenmaalaiseen Lahhentagge tislaamoon, jotka tarjosivat kardemummalla ja kuusenhavuilla maustettua tonikkiaan. Nyt joulun päätyttyä Kuressaaren kaupungin kuusi kuulemma kans pullotetaan!

No, pääuutinen oli kuitenkin että he järjestävät Saarenmaalla gini-festivaalia kesällä! Lisäinfoa ei taida vielä olla netissä, mutta jään seuraamaan tilannetta, kuullostaa houkuttelevalta kesämatkalta.

Tuossa kotisivu: https://www.lahhentagge.com/

*

danius

  • *****
  • 2243
    • Profiili
Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« Vastaus #1133 : 19.02.19 - klo:22:09 »
Olen järjestämässä giniteistiä. Gin ei ole ihan tuntematon juoma, mutta nautin omani pääasiassa dry martinissa tai gin&tonicina. Olisiko antaa vinkkejä maistelun järjestämiseen? Kuusi ihmistä maistelemassa. Viskinmaistajaisia samalla seurueelle on jo takana, joten ajattelin käyttää niihin hankittuja glencairn laseja ginien maistamiseen. Maistamme yleensä sokkona, ja jokainen tekee itselleen paperille havaintoja tuoksusta ja mausta. Lisäksi pisteytämme juomat omaan suosikkijärjestykseen, jonka jälkeen katsotaan voittaja.

 Maistetaanko gin raakana ja huoneenlämpöisenä, tuleeko vettä yhtään sekaan, suositteletteko jotain naposteltavaa makuaistia neutralisoimaan, montako eri merkkiä kannattaa samana iltana maistaa, miten tonicit tai jäät ym..... ? Kiitos jo etukäteen!
I´m not a snob. I´m exclusive! - Frasier Crane.

Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« Vastaus #1134 : 20.02.19 - klo:09:27 »
^Yksi idea tässä maistelussa voisi olla valita paras dry martini tai GT.

Hankit esim. pari-kolme giniä, yhtä tai useampaa kuivaa vermuttia, sekä erilaisia toniceja, ristiinmaistelua varten

Kilpasarjoja voi olla useanlaisia:

paras dry martini -gini
paras gini - vermutti yhdistelmä dry martiniksi
paras gintonic -yhdistlemä

Tuloksista voi olla hyötyä myös käytännön elämässä: jos ostan lentokentältä pullon 47% Beefeateria, jonka karvaasta mausta pidän nimenomaan dry martinissa, tiedän että tarvitsen myös Noilly Prattia. Jos taasen hankin pullon Gordonsia, päädyn todennäköisesti Fentimansin toniciin, sillä nämä tuntuvat pariutuvan hyvin lasissa.

*

danius

  • *****
  • 2243
    • Profiili
Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« Vastaus #1135 : 20.02.19 - klo:14:21 »
Hyvä idea. Lasipolitiikka osoittautuu vaan ongelmalliseksi jos haluaa juomille ominaisista laseista niitä nauttia. Toki gt:n voi tehdä peruslasiinkin.
I´m not a snob. I´m exclusive! - Frasier Crane.

Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« Vastaus #1136 : 21.02.19 - klo:10:53 »
Olen itsekin toisinaan miettinyt tällaisen maistajaisen järjestämistä. Pitäisin kyllä tilaisuuden sillä tavalla yksinkertaisena, että keskittyisin ginien vivahteisiin ensin sellaisenaan ja perään tonicin/soodan kanssa. En ohittaisi raakamaistelua, sillä monesti näistä löytää yllätyksiä makumaailmassa joita ei ole GT:tä juodessa ensin havainnutkaan.

Onhan näihin tarkoituksiin maistelulasitkin olemassa, mutta itse varmaan nappaisin kaapista vaikka jälkiruokaviinilasit tai shottilaseja. Joskus Isokyrön tislaamolla maisteluissa tavara tarjottiin melko kapeista maistelulaseista, joita olen nähnyt viskimaistelijoiden käyttävän. Kun giniä on ensin siemaillut sellaisenaan, antaisin varmaankin maistelijan itse annostella veden toiseen lasiin, jossa olisi 2cl giniä. Yksi isompi jääpala vaikka siihen sekaan vielä.

Katsotaan tulisiko joskus kokeiltua maistelun järjestämistä. Jos jokaista giniä maistelee 2 x 2cl annoksen, niin siinähän rauhakseltaan maistelee sen neljää sorttia. Onko jo mielessä millaisia ginejä haluat vieraille tarjota?

Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« Vastaus #1137 : 21.02.19 - klo:11:06 »
Vahvasti samaa mieltä kuin yllä. On tullut tastingeja pidettyä yksi jos toinenkin ja tuo toimintatapa on toiminut hyvin. Alkuun siis kaikki ginit raakana mieluiten aromilasista ja viskitastingin tavoin vesilasi viereen tarjolle. Tähän riittää vaikka 1cl annoksetkin. Sitten sama gin peruslaseista jääpalojen kera jollakin perustonikilla. Jos tahtoo viedä hieman pidemmälle, niin varaa jonkun paremman tonikin vielä ja antaa porukan testailla omaan tahtiin.

Tulee hyvä ja viihdyttävä tasting.

*

danius

  • *****
  • 2243
    • Profiili
Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« Vastaus #1138 : 21.02.19 - klo:22:46 »
Kiitoksia vinkeistä tähän saakka. Lisää otan mielelläni vastaan.  Kaava alkaa selvitä. Raakamaistelu aluksi, sitten kierros samoilla gineillä mutta yhden perustonicin kanssa. Optiona erikoisempi tonic ja kolmas kierros.  Kuudelle vieraalle ajattelin 4-5 giniä korkeintaan. Viskin maistelulaseja löytyy kyllä niin paljon, että voi kaataa jokaista giniä kaikille tastingiin osallistujalle yhtä aikaa maisteltavaksi. Siinä on helppo jokaisen maistella ja vertailla kun kaikilla on samassa järjestyksessä ginilaadut laseissa.  Tonic- puoli voi olla vaikeampi. Clencairn- lasiin ei oikein jääpala mahdu ja taas perus vesilasejakin saa olla melko määrä jos jokaiselle ukolle tarvitsee 4-5 lasia. Täytyy tätä vielä miettiä. Mielessä oli täysin sokkomaisto, mutta se vaatisi tarjoilijan joka kaataisi juomat laseihin. Taidan mennä niin että itse tiedän mitkä merkit laseihin menee, voihan sitä hommata muutaman ginin jota ei ole tullut itsekään maistettua.
 Ajattelin että mukana olisi yksi värillinen gin kuten Koskue(jota muuten en ole itsekään vielä maistanut) sitten joku useammalle ainakin ulkonäöltä tuttu kuten Bombay saphire tai Beefeater. Tanquary ten on oma suosikki dry martinissa. Ehdotuksia ?

Viskitastingissa meillä on ollut tapana että tarjolla on leipäpaloja, joilla voi merkkien välillä neutraloida makuaistia. Miten ginin kanssa?
I´m not a snob. I´m exclusive! - Frasier Crane.

Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« Vastaus #1139 : 22.02.19 - klo:09:59 »
Pidän enemmän viini koulutuksia/tastingeja mutta muutamat Ginitkin on maistuteltu.
Yksi jonka pidin yhden pankin asiakastilaisuudessa ja sai paljon huomiota oli teemalla "Makuja Suomen Metsistä" eli suomalaisia ginejä kaikki. Ginin historiaa ja knoppitietoa, samalla haisteltiin ja maisteltiin kuivana ja löydettiin eroja. Loppuksi läträttiin tonicin kanssa ja tehtiin oikeaoppinen Napue GT (lisää makuja metsästä...).
Kannattaa varata reippaasti jäitä ja tonicia!
Laseina käytin omia viinimaistelulaseja, toimii ihan hyvin!

Valkoinen leipä on aina hyvä kielen neutralisoija, unohtamatta kahvipapujen tuoksuttelua nenää varten!