Kirjoittaja Aihe: Ruoanlaitto  (Luettu 499748 kertaa)

TheodoreMaul

  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 1045
    • Profiili
Vs: Ruoanlaitto
« Vastaus #585 : 23.10.13 - klo:12:50 »
Tuollainenkin löytyy. En juurikaan ole käyttänyt sitä ruoanlaitossa, mutta paistoalustan (grilli, paistinpannu, pizzakivi jne) lämmön tuolla saa kyllä näppärästi todennettua. Varsinainen käyttö on liittynyt kodin lämmityksen tarkkailuun.
Bond mistrusted anyone who tied his tie with a Windsor knot. It showed too much vanity. It was often the mark of a cad.

Don Pedro

  • Vieras
Vs: Ruoanlaitto
« Vastaus #586 : 26.10.13 - klo:13:31 »
Tekniikasta takaisin varsinaiseen ruokaan.  :)  Tuli tehdyksi pari vuokaleipää.  Litran vehnäleipätaikina kahteen isoon vuokaan ja uuniin.  Mahtuvat juuri ja juuri samalla kertaa paistumaan.  Nyt alkaa vuokaleivän tekemisen niksit olla hanskassa, ainakin siitä päätellen, että meinasi kieli mennä mukana leipää "maistellessa".

Wolf

  • Yleisvalvoja
  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 2005
    • Profiili
Vs: Ruoanlaitto
« Vastaus #587 : 03.11.13 - klo:22:10 »
Nyt kannattaa investoida maalaispannuun kun ovat -20% http://eiring.fi/shop/index.php/maalaispannu-mineral-b.html

Lh

  • Yleisvalvoja
  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 2583
    • Profiili
    • Alpa
Vs: Ruoanlaitto
« Vastaus #588 : 13.11.13 - klo:20:32 »
Eilen duunailin vietnamilaisia kevätrullia porsas/katkaraputäytteellä. Kalakastike-sitrusdippi:


Oon tässä hionu ite väsättyä pizzaa paremmaksi ja tänään oli aika P.Peloton-meininkiä ilmassa:

Valurautapannu kuutosen hellalla 15 minuuttia, uuni 300 astetta ja grilli täysille. Pizza paistui pannun pohjan päällä noin viidessä minuutissa.

Paistotulos oli erittäin hyvä lukuunottamatta avonaisen luukun läheistä reunaa. Rapea, mutta sisältä ilmava ja kivasti paistuneen makuinen. Pizzalapiota ei ollut, joten muoto otti raskaasti osumaa kun siirsin pizzaa kuumalle pohjalle pahvin avulla. Ruma kuin syöpä, mutta maku ja tekstuuri oli mitä olen hakenut!

Jatkossa täytyy hankkia pizzalapio. Pannun pohja on myöskin hieman liian pieni pizzoille - mistähän saisi halvalla valurautaisen levyn, jota voi lämmittää vaikka hellalla tai toholla? Luukunkin saisi kiinni...



« Viimeksi muokattu: 13.11.13 - klo:20:37 kirjoittanut Lh »

Laoban

  • Flanööri
  • **
  • Viestejä: 334
    • Profiili
Vs: Ruoanlaitto
« Vastaus #589 : 13.11.13 - klo:22:57 »
^ Löytyykö näille kevätrullille ohjetta netin syövereistä? Näyttää sen hyvältä, että voisi kokeilla joku viikonloppu.

Lh

  • Yleisvalvoja
  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 2583
    • Profiili
    • Alpa
Vs: Ruoanlaitto
« Vastaus #590 : 13.11.13 - klo:23:52 »
Oli makoisia, helppotekoisia ja ennen kaikkea mukavia syödä. Rullaaminen meni muutaman kerran häneksi, mutta kyllä senkin sai ihan näppeihin. Ihan monipuolinen konsepti varioida nuokin.

Sovelsin pitkälti tätä, dippiohje oli ainakin omaan makuuni hyvä - tosin sokeria taisin lisätä vielä hieman:
http://www.channel4.com/4food/recipes/tv-show-recipes/gordons-great-escape-recipes/vietnamese-summer-rolls

Riisipaperin hinta marketissa oli aika kova, etnisestä saa halvemmalla.

twh

  • Kisälli
  • Viestejä: 8
    • Profiili
Vs: Ruoanlaitto
« Vastaus #591 : 14.11.13 - klo:00:01 »
Näyttää loistavalta tuo pannusysteemi :D
Minkäslainen on Lh:n (salainen) pizzataikinaresepti?

Wolf

  • Yleisvalvoja
  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 2005
    • Profiili
Vs: Ruoanlaitto
« Vastaus #592 : 14.11.13 - klo:06:17 »
Pannusysteemi on ihan toimiva, tullut itsekkin koitettua joskus. Pizzakivi vie silti voiton jos on enemmän syöjiä.

Lh

  • Yleisvalvoja
  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 2583
    • Profiili
    • Alpa
Vs: Ruoanlaitto
« Vastaus #593 : 14.11.13 - klo:06:37 »
^voiko keraamista pizzakiveä lämmittää hellalla?

Lasersohijat: paljonko perus sähköhellasta saa asteita irti levyltä?

Ite oon menny taikinassa Ben Riccion kirjasta löytyvällä reseptillä. Ei mitään ihmeellistä, tärkeää on kohottaa taikina erikseen möykkynä ja sitten pizzapalloina. Tuolla reseptillä/metodilla saa kyllä ohuita pohjia helposti. Blumenthal laittaa mallassiirappia vielä lisätäkseen pöhinää taikinassa.

Voin heittää sulle käyttämäni reseptin kun oon takas reissusta. En muista äkkiseltään suhteita, varsinki ku tulee lähes aina tehtyä eri määrä.

Wolf

  • Yleisvalvoja
  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 2005
    • Profiili
Vs: Ruoanlaitto
« Vastaus #594 : 14.11.13 - klo:06:40 »
Miksei sitä keraamista pizzakiveä voi kuumentaa siihen 300C sähköhellan uunissa ja pizzalapiolla pizza sinne tirisemään?

Laurentius

  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 2424
    • Profiili
Vs: Ruoanlaitto
« Vastaus #595 : 14.11.13 - klo:09:37 »
Täältä +1 pizzakivelle.

Kivi uuniin, uuni täysille ja uunin lämmettyä odotellaan vielä vartti jotta kivikin varmasti on kuuma. Paistoaika muutama minuutti joten siitä saa useammankin pizzan tehtyä samalle ruokailijaporukalle.

Wolf

  • Yleisvalvoja
  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 2005
    • Profiili
Vs: Ruoanlaitto
« Vastaus #596 : 14.11.13 - klo:09:47 »
Juuri näin ja toimii oikein mainiosti kesäkaudella myös kaasugrillissä.

Lh

  • Yleisvalvoja
  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 2583
    • Profiili
    • Alpa
Vs: Ruoanlaitto
« Vastaus #597 : 14.11.13 - klo:10:13 »
Tuossa mun  säädössä oli taustalla ajatus siitä että pääsis yli kolmensadan asteen. Tai edes sen mitä uuni kolmellasadalla antaa.

Voi olla ihan perätön ajatus.

Herttua

  • Flanööri
  • **
  • Viestejä: 252
    • Profiili
Vs: Ruoanlaitto
« Vastaus #598 : 15.11.13 - klo:12:15 »


Eli tuli Stockmannin Herkusta ostettua ylläoleva purkki hanhenmaksaa. Olen itse vielä aika noviisi tämän ainesosan kanssa. Mitä tulisi ottaa huomioon? Minkä kanssa ja miten valmistettuna?
Jos laiskuus vie voiton niin joutanee leivän päälle sellaisenaan.
"The better you dress, the worse you can behave."

Wolf

  • Yleisvalvoja
  • Legenda
  • *****
  • Viestejä: 2005
    • Profiili