Mustat Oxfordit, budjetti 300-500 euroa
« : 01.02.16 - klo:11:06 »
Ensi kesänä olisi luvassa häät, jossa pukukoodina smokki. Lakerikengät eivät kiinnosta, mutta reportuaarista puuttuu tyylipuhtaat Oxfordit, jotka peilikiillotettuina pitäisi ajaa saman asian (löytyy niin mustaa brogueta kuin aavistuksen kulmikkaampaa kärkeä tämän hetken kengistä, mutta nämä lienevät turhan kaukana smokkikengistä).

Mistähän mahtaisi saada tällä hetkellä parhaan hintalaatusuhteen perinteikkäät Oxfordit? Netistä tilaaminen OK, samoin kuin Lontoossa ja New Yorkissa in-person ostaminen.

Vs: Mustat Oxfordit, budjetti 300-500 euroa
« Vastaus #1 : 01.02.16 - klo:11:16 »
Carminalta löytyy hienoja, mutta itse olen pitkään katsellut näitä Wildsmithejä. Jossain kohtaa pitää tuolta yhdet kengät tilata.


*

Ville

  • Satraappi
  • *****
  • 9057
    • Profiili
    • http://www.keikari.com
    • Sähköposti
Vs: Mustat Oxfordit, budjetti 300-500 euroa
« Vastaus #2 : 01.02.16 - klo:12:16 »
Minulle kun hinta-laatudiili on aina ollut se lempilapsi, haluan suositella Unkaria.

http://vass-cipo.hu/en/collection

http://www.budayshoes.com/page/en/index.html#

http://rozsnyaishoes.com/uj/flashxml/imagescrollinggalleryfxe/index.html

Noin 400 euroa perusjalkine, 20 lepolesteistä ja 25 postituksesta, eikä budjettisi ylittyisi. Jos brittiläisen tehdaskengän hinnalla saa täysin käsintehdyn parin Unkarista, valinta ei ole vaikea. Erona on tietysti se, kun britit ovat verkkokauppojen avulla tehneet tilaamisesta helppoa, mutta unkarilaiset eivät vieläkään ole 2000-luvulla verkkokauppojen suhteen. Toki myös Italiasta voit löytää hyviä diilejä.
Minulla on Huutonetissä vaatteita, jotka sinä haluat.

Vs: Mustat Oxfordit, budjetti 300-500 euroa
« Vastaus #3 : 01.02.16 - klo:13:51 »
Koska on mahdollisuus myös suorittaa ostokset Lontoossa tai New Yorkissa, tekisin itse ilman muuta niin. Kyllä se kengän sovittaminen ja oikean mallin löytäminen on niin paljon helpompaa kuin nettiostamisella.

Nykissä menisin Madison Avenuelle ja siellä Aldenin, Johnston & Murphyn ja Allen Edmondsin liikkeisiin ja sovittelisin parhaiten jalkaan sopivat. J&M:lläkin on vielä lippulaivamallit Made in USA, ja jos ovat samaa tasoa kuin vanhemmat Aristocraftit, ovat kisassa mukana. Lisäksi menisin Brooks Brothersille ja tsekkaisin valikoimansa, he teettävät laatukenkiä tietääkseni niin USAssa kuin Englannissakin.

Vs: Mustat Oxfordit, budjetti 300-500 euroa
« Vastaus #4 : 01.02.16 - klo:14:39 »
Smokin kanssa mielestäni parhaimman näköinen oxford-malli on reverse-stitched cap-toe. Näkyvien tikkausten puuttuessa se on sliipatumman näköinen ja helpompi kiillottaa. Toimii myös päiväkäytössä. Esim. Meerminillä on tällainen Linea Maestro -malli (alla), omistan nämä itsekin, lesti on kapeahko. Myös wholecut-malli voi olla tyylikäs mahdollisuus oxfordin sijaan.

Vs: Mustat Oxfordit, budjetti 300-500 euroa
« Vastaus #5 : 02.02.16 - klo:11:43 »
Esimerkiksi Saumassa on tällä hetkellä valikoimassa erittäin komea Carminan Balmoral cap toe Tomir-pohjilla ja Rain-lestissä. Ostaisin itse jos en jo vastaavahkoja omistaisi.

OK laatu ja hinta, hieno malli sekä tyylikäs lesti ja Suomeen soveltuvat pohjat.

Muuten suosittelen Alfred Sargentin mustia Armfieldejä, ennen kuin loppuvat kaupoista. Minusta hienoin musta Oxford, ja laatu vastaa hintaa.

Vs: Mustat Oxfordit, budjetti 300-500 euroa
« Vastaus #6 : 02.02.16 - klo:13:12 »
Oma mielipiteeni on, että 300€ hintaluokka on monissa kengissä, mutta varsinkin juhlakäyttöön tulevissa mustissa oxfordeissa se huonoin mahdollinen. Ennemmin satanen pari hintaan lisää, jotta saa sellaiset jotka oikeasti tuovat hyvän mielen vielä usean vuoden käytön jälkeenkin, kuten tuo uunottajan mainitsema Armfield tai esim. C&J Audley. Jos näihin ei ole nyt varaa mutta jotkut perussiistit pitää nopeasti saada, ostaisin nyt jotkin Meermin/Loake beaterit ja myöhemmin ne kunnolliset. Työ-/käyttökenkien kohdalla tilanne tietysti toinen.

Lisää vinkkejä täältä:

http://www.styleforum.net/t/362365/the-quintessential-dress-shoe-black-cap-toe-oxford

Vs: Mustat Oxfordit, budjetti 300-500 euroa
« Vastaus #7 : 02.02.16 - klo:20:51 »
Lontoo ja Jermyn Street. Parempaa paikkaa kenkäostoksille saa etsiä. Kaikki Britannian parhaat kenkämaakarit ovat siellä edustettuna. Valikoimaa löytyy ja paikan päällä saa melki koko päivän kulutettua.

Ja nyt on alennukset meneillään osassa liikkeistä… Trickerssillä oli kattavimmat alet, mutta oma mielikuva on enemmän country, kuin city. Mutta katsoin tosin lähinnä omaa kokoani.

Vs: Mustat Oxfordit, budjetti 300-500 euroa
« Vastaus #8 : 04.02.16 - klo:18:39 »
Turusta löytyy hyllystä Barkerin Trent cap toe oxfordia hyllystä. Ei minusta huono kenkä tuohon hintaluokkaan.