Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - flannel

Sivuja: [1] 2
2
Yhteiskunta / Vs: Presidentin virkaanastujaiset
« : 02.03.12 - klo:19:48 »
Kaularisti - kravatti - koiranäyttely.
Kenellä tulee sama mielleyhtymä korkeammista kunniamerkeistä ja tummasta puvusta? Hölmöltä näyttää.

3
Kaunis elämä / Vs: Herrasmies ja fyysinen kunto
« : 07.11.09 - klo:02:45 »
Kyseeseen voisi tulla myös vaikkapa kuukausittainen kokoontuminen Yrjönkadun uimahallissa (itse asustelen kyllä valitettevasti suurimman osan ajasta ulkomailla). Naku-uinnissa voisi olla hyvä vastapaino tälle foorumille. Kukin voisi osoittaa oman herrasmiesmäisyytentä ilman rihmankiertämää! Uinnin jälkeen torniin drinkille.

4
Kaunis elämä / Vs: Herrasmiehen harrastukset
« : 07.11.09 - klo:02:33 »
Yleisimmät harrasteeni olen maininnut profiilikuvauksessani. Urheilua pyrin välttämään kaikissa muissa paitsi pyöräilyn, flanöörauksen ja pingiksen muodossa.

Harrastan mm. metsästystä ja perhokalastusta - siis urheilumetsästystä ja -kalastusta. Siinä herrasmiehelle sopivat Urheilulajit! Flanöörauksesta lienen kanssasi samaa mieltä; yksi hienoimmista harrastuksista. 

(kaipaan niitä aikoja, jolloin olympialaisissa oli taiteet ja arkkitehtuuri edustettuina:)

5
Kaunis elämä / Vs: Ratsastus: Herrasmiehen harrastus?
« : 07.11.09 - klo:02:20 »
Ratsastus on miellyttävä harrastus ja mielestäni herrasmiehelle oikein sovelias tapa pitää kunnostaan huolta. Miesratsastajat ovat melko harvassa ja veikkaisinpa, että ainakin osan heistä voi käyttäytymisensä perusteella lukea herrasmiesten joukkoon. Tälläinen kuva ainakin minulla on. Ratsastin aktiivisesti n. 15vuotiaasta 20 vuotiaaksi. Sitten harrastus harmittavasti jäi. Ehkä taito on vielä jossain jäljellä - ne muutamat kerrat, jotka olen ratsun selkään tämän jälkeen näinä muutamana vuonna noussut, ovat jättäneet muistoksi lähinnä kipeän takapuolen.

Ehkäpä ratsastukseen pätee sama kuin metsästykseen, että täysverisen kaupunkilaisen, jolle luonto on vieras elementti voi olla vaikea lähestyä ko. harrastusta herrasmiehen näkökulmasta?

Eleganssina pidän mieluummin hetkeä rakkaan ratsun kanssa kuulaassa syysaamussa, pellon laidassa, jaloissa illlalla kiillotetut nahkasaappaat, yllä kulunut barbour, taskussa matti ja porkkanoita. Ja kotona lämmin borssi odottamassa!   


6
Kulttuuri / Vs: Roetzel: Täydellinen herrasmies
« : 06.11.09 - klo:20:18 »
Asun länsinaapurissamme ja tuli tänään kirjakaupassa selailtua paikallista uutta painosta. Sivuja oli vanhaan suomalaiseeni verrattuna rutkasti enemmän, mutta en hakemallakaan löytänyt kuin muutaman uuden artikkelin. En tiedä oliko paperi paksumpaa vai mikä teki ruotsalaisten versiosta huomattavasti paksumman raamatun. Käväisin myös h&m:llä kotimatkalla - myyjällä oli jalassaan tyylipuhtaat mustat broguet, vieläpä oxfordit!

7
Asut ja pukineet / Vs: Pea coat (laivastotakki)
« : 06.11.09 - klo:14:59 »
flannel, olen nyt - ja tulen myös jatkossa olemaan - aina lukijoitteni sekä klassisen tyylin ja eleganssin puolella.
- ja suuri kiitos siitä!

8
Asut ja pukineet / Vs: Pea coat (laivastotakki)
« : 06.11.09 - klo:14:43 »
Olen kanssasi samaa mieltä! Hintoja tulee vertailla ja hankin itsekin suurimman osan vaatetuksestani ulkomailta. Tarkoitukseni oli moittia ainoastaan sitä, että Ville (foorumin grande maestrona) mainosti käyttäneensä ko. liikkeen palveluita ainoastaan ostaakseen takkinsa jostain muualta.

9
Asut ja pukineet / Vs: Pea coat (laivastotakki)
« : 06.11.09 - klo:14:02 »
Ville,
Jos Kapteenskasta takin olisi saanut 350e ja englannista tilaamalla hinta oli noin 290e+postikulut? Hintaero jää aika pieneksi ja sillä täytyy suomalaisen (asialleen omistautuneen) kauppiaan elää. Siksi en itse kehtaisi hirveästi mainostaa julkisesti, että käytän liikkeen palveluita vain sovittamiseen! Vaisinkaan sinun asemassasi, kun sinulla nyt alkaa jo olla sananvaltaa Suomessa mitä tulee klassiseen miesten pukeutumiseen...:)


 

10
Asut ja pukineet / Vs: Hanskojen hoito
« : 24.10.09 - klo:19:17 »
Liisa Sausolla (muistaakseni Sakari Sauson sisko) on kuopiossa liike, jossa he myös tekevät käsineensä. Vaimoni on ostanut Kuopion reissuilla kyseisestä liikkeestä useita hyvälaatuisia ja edullisia käsineitä. Miesten mallit olivat hieman "karkeita" ja varsinkin pieniin käsiin huonosti istuvia. Mainostivat kyllä, että tekevät tilauksesta periaatteessa mitä vain - ja naisten käsineiden kyseessä ollessa hintakin oli vain muutaman kympin, ehkä noin 40-50e, luokkaa. Sakari Sauson käsineitä en ole montaa paria kuluttanut, sillä pienehköhin käsiini kaikki Sauson käsineet ovat tuntuneet detaljeiltaan ja paksuudeltaan turhan, tiedättehän, "kolhoilta". Mielessä on kyllä käynyt, josko teettäisin Liisa Sausolla hansikkaat, joiden detaljiikka, ompeleet ja nahan paksuus olisivat miesten ja naisten vakiomallistojen välimailta. Vähän sama ongelma, kuin lähes tulkoon kaikissa suomalaisissa kengissä - sirous puuttuu. 

11
Vapaa sana / Vs: Hetki sitten Lahdessa...
« : 24.10.09 - klo:19:04 »
Uskon että herrasmieheksi joko synnytään tai ei synnytä. Herrasmies omaa luonteen, joka saa tyydytystä auttaessaan takin neidon päälle, kantaessaan hänen laukkunsa ja avaamalla hänelle oven. Joku toinen olisi täysin tyytyväinen saadessaan takin itsensä päälle.... ja vieläpä kohteliaisuuksien koskiessa jokaista naista - ei vain nuoria ja kauniita neitosia:)

12
Linkit ja vinkit / Vs: Jotain kamalaa: kuvaketju
« : 20.10.09 - klo:14:54 »
Puolustelen hieman hel looksia. Tietystikään kuvattujen helsikiläisten tyyli ei istu meidän klassiseen makuumme. Huomattavaa kuitenkin on, että mielestäni kuvatut ihmiset ovat (myös edellinen esimerkki) omalla tavallaan tyylikkäitä ja valtavirrasta poikkeavia. Eli eivät siis muodikkaita. Huomioitavaa on mielestäni myös se, että suuren osan vaatetus koostuu osittain kierrätetyistä (ehkäpä enemmän idologisista kuin taloudellisista syistä) vaatteista. Eikö se myös ole osoitus vahvasta urbaanin kulttuurin sisäistämisestä ja siten vahvasta omasta tyylistä - ja keskivertoa korkeammasta valistuneisuuden tasosta:)

-ja arvatenkin suuri osa kuvatuista on luovan alan edustajia, joten heille sallittakoon joitain vapauksia tyylissään. Ja jos vaatteensa kaikesta (poikaystävän housuista) huolimatta kantaa tyylillä ja hyvällä ryhdillä, niin täydet pisteet siitä. http://www.hel-looks.com/?p=image/archives/25/20081115_03/

 

13
Kaunis elämä / Vs: Väkijuomista
« : 19.10.09 - klo:16:24 »
Tässä juuri kuulakkaan maaseutuiltapäivän päätteeksi nautitun meukow-ryypyn jälkimainingissa en voi olla kiinnittämättä huomiota jalojen juomien oikeinkirjoitukseen: viskit ovat viskejä, konjakit konjakkeja jne. MInua on aina ärsyttänyt suomenkielisessä tekstissä Whisky jne. eng. termien käyttäminen... No, ei enempää saivartelua - taidan ottaa toisen ryypyn ja paneutua kirjaan takkatulen äärellä.

14
Vapaa sana / Re: Mitä inhottavaa näit tänään?
« : 04.09.09 - klo:09:27 »
eiliseltä.

1. E. Kiesi iltalehdessä. Kehuttiin fiksusti pukeutuvaksi. Näytti lähinnä pelleltä.
2. Keskustan kuppilassa alkuillasta nuoria naisia ahdistellut "pukumies". Pakko oli puuttua peliin, kun kuulin tyypin humalaisesta suusta: "mitä muuten pidätte mun mustasta puvusta?" Näytti lähinnä pelleltä!

15
Asut ja pukineet / Re: Laatufarkkujen saatavuus??
« : 12.04.09 - klo:16:42 »
kirjailija Renaud Camus'ta lainaten:

"1. Suurin osa ihmisistä ei omista Vuittonin laukkua, koska ne ovat liian kalliita, koska niitä pidetään rumina, koska toisten ei kuvitella pitävän niitä erityisen kauniina tai koska ei ylipäänsä tiedetä, että sellaisia laukkuja on edes olemassa.

2. Huomattava ryhmä ihmisiä (oltaisiin kuitenkin heikoilla jäillä, jos heitä kokonaisuudessaan kutsuttaisiin pikkuporvareiksi) omistaa Vuittonin matkalaukun, koska he ovat varmoja siitä, että laukku on erottava tunnusmerkki, että sellainen laukku täytyy omistaa, että se vastaa Must de Cartieria ja niin edelleen.

3. Paljon rajatumpi ryhmä ihmisiä ei tarkoituksella omista Vuittonin matkalaukkua, koska pitää niitä rumina ja idioottimaisina ja pitää lisäksi ryhmää 2 liian suurena ja vulgaarina ja ylipäänsä koko must-ajatusta aivan järjettömänä ja niin edelleen.

4. Jäljelle jää pikkiriikkinen ryhmä, tai paremminkin yksittäiset eristäytyneet yksilöt, jotka tietävät, kuinka suuri ryhmä 3 on ja kuinka helppoa on naljailla ryhmästä 2 pilkkaamalla Vuittonin matkalaukkuja niiden suuresta levinneisyydestä huolimatta, sekä sitä, että ryhmäläiset alentuvat siihen että dandyt saattavat arvioida heidät väärin, ja palaavat siksi takaisin Vuittonin matkalaukkuihin. Tämä johtuu joko siitä, että he käsittelevät laukkuja kuin sitaattia tai pastissia, tai siitä - mikä on vielä sankarillisempaa - että he torjuvat kokonaisuudessaan laukkujen käyttämiseen liittyvät raffinoituneet hienoudet ja ottavat kaupanpäällisiksi sen, että ryhmän 3 jäsenet mieltävät heidän kuuluvan ryhmään 2."


Järkyttyneenä huomasin, että niinkin klassinen valmistaja kuin Barbour on lätkäissyt uutuustuotteisiinsa pienen lautasen kokoisen barbour-vaakunan vaatteiden rintamuksiin.

Sivuja: [1] 2