Paularun

7

February 22, 2013 by Ville Raivio

Peccary-nahka on tunnetusti kiinnostavin, miellyttävin ja kestävimmästä päästä hansikkaiden materiaaleissa. Tämä Etelä-amerikkalaisesta villisiasta saatava nahka on pehmeää kuin sametti, kestävää kuin hirvennahka ja tekstuuriltaan yhtä erikoista kuin poronnahka. Eläin on suojeltu, mutta metsästys sallitaan pienissä määrissä kaupallisiin tarkoituksiin ja alkuperäiskansoille on taattu vapaammat oikeudet hyötykäyttöön. Tämän vuoksi peccary on melko harvinainen materiaali, jota ei kysynnästä huolimatta kovin suuria määriä ole tarjolla ulkomaisille valmistajille. Laadulla on aina ottajansa ja osaajansa, yksi uusi tulokas on Paularun-yhtiö.

Aiemmin e-queco-tunnuksella eBayssä toiminut yhtiö on laajentanut toimintaansa oman verkkokaupan puolelle. Paularun tarjoaa käsintehtyjä peccary-hansikkaita miehille ja naisille kymmenissä malleissa. Tämän lisäksi yhtiö tarjoaa tilauspalvelun, jossa asiakas valitsee koon, mallin, päällismateriaalin värin sekä mahdollisen alpakkavillaisen vuorimateriaalin värin. Valikoima laajenee tämän myötä vain mielikuvituksen asettamille rajoille, ja vaativimmille asiakkaille on bespoke-palvelu eli oman käden mukaan valmistettu tilauskäsine. Käsi vain jäljennetään kynällä paperille ja skannaus lähetetään valmistajalle. Maksaminen hoituu kätevästi Paypalin avulla ja postitus on ilmainen kautta pallon. Kevään ja kesän rientoihin on tarjolla vuorittomia malleja, kuten ajohansikkaita. Muutama vuosi sitten omistaja kävi Suomessa messuilla, tällöin yritys toimi vielä nimellä Iliari.

Kaksi kesää sitten tilasin yhden parin valmistajan eBay-myymälästä ja voin taata laadun olevan vähintään samalla tasolla kuin oman kotoisen Sakari Sausomme. Sittemmin käyttöön on päätynyt useampi tilauspari monessa värissä violetin alpakkavuorin kera. Koska yhtiö on nuori  ja kiinnostunut uusista markkinoista, sain neuvoteltua Keikarin lukijalle alennuskoodin. Käyttämällä koodia “keikaricu” lukija saa 30% alennuksen kaikista tilauksistaan.

http://store.paularun.com/


7 comments »

 1. Ville Raivio says:

  Päiviä, Antti.

  Olin tästä aikoinaan vahvoin sanoin yhteydessä Paularunin omistajaan, Paulaan. Hän lupasi toimitusajaksi korkeintaan kuukauden, jos työn alla ei ole satunnaisia suuria tilauksia. Valmiskokoja tilaava saanee ostoksensa tätäkin nopeammin. Tarvittaessa sitten yhteyttä minuun, jos preiviä ei meinaa kuulua.

 2. Antti says:

  Foorumin puolella on aikaisemmin ollut sadattelua epävarmasta toimituksesta, jota pitää “kanustaa” esim paypal uhkauksin. Joko toimitukset taas pelaavat?

 3. Jussi says:

  Otuksen nimi suomeksi on muuten pekari.

 4. Ville Raivio says:

  Iltaa taas,

  kyllä tällä keinolla valmistettu pari menee bespoke-nimikkeen alle, sillä kaava on oma. Hintaa ei tullut lisää, tarjoaahan Paularun verkkosivuillaan tuota tilauspalvelua.

 5. choir says:

  Tervehdys, Ville!

  No jopas! Erittäin hyvä keino! Onko tämä made-to-measure? Tuliko hintaa lisää?

 6. Ville Raivio says:

  Iltaa, choir.

  Jäljensin poikkeavankokoiset käteni A4-papereille, jotka skannasin ja mailasin Peruun. Minulle leikataan omat kaavat, joiden perusteella täydellisen istuvat hansikkaat valmistetaan. Jos mielit samaa, kannattaa ensin lähettää sähköpostia ja kysellä enemmän.

 7. choir says:

  Paula Runin sivuilla on mittaohje, jossa näytetään kämmenen ympärysmitan mittaus. Kämmeneni on verraten kapea, mutta sormet pitkät. Mahtaakohan hansikkaissa olla riittävästi pituutta? Onnistuiko Sinun mitoituksesi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari