RSS Feed

Paularun-hansikkaan anatomia

5

May 17, 2012 by Ville Raivio

Tilaushansikkaiden valmistajia ei turhan montaa löydy. Jos etsinnöissään kääntyy Eurooppalaisten valmistajien puoleen, Englanti, Saksa, Italia ja muut vuosisatoja tyyliin tarkoin suhtautuneet maat kyllä tarjoavat apua, mutta hinta on kovin kirpeä. Tällöin luonnollinen siirtymä ovat huokeamman työvoiman maat, kuten Unkari (johon Sakari Sauso on ulkoistanut tuotantonsa), tai kauempana sijaitsevat verstaat. Todennäköisesti mainitun Sauson hansikkaat ovat jo tuttuja useimmille lukijoille, joten käytän vanhaa Sauso-pariani verrokkina perulaisen Paularunin peccary-hansikkaiden vertailussa. Alun perin törmäsin PR:n tarjontaan eBaytä selaillessa, tilasin kokeeksi parin ja yllätyin positiivisesti laadusta. Valitettavasti käteni vain ovat samaa kaliiberia konserttipianistin kanssa, eikä pari istunut tyydyttävästi. Vajaa vuosi sitten valmistaja uudisti sivustonsa ja tarjontansa, joten tartuin erikoistilauksen muodossa mahdollisuuteen.

Paularun tarjoaa valmisparien ohella mahdollisuuden täyteen kustomointiin 22 eri värisävyssä ja omalla istuvuudella sekä vuorimateriaalilla. Miesten valikoima on rajatumpi, naisille puolestaan malleja on mittavasti. Materiaalina on tarjolla ainoastaan peccary-villisika, joka on käsineiden maailmassa tasokkain valinta. Jäljensin siis käteni A4-arkeille, skannasin paperit ja mailasin ne Peruun. Koska värivalikoima Suomessa on kurja, tartuin tilaisuuteen ja tilasin keskiruskean lisäksi tumman violetin parin. Toiseen pariin päätyi musta alpakkavuori, toiseen violetti. Saapumatta on vielä keskiharmaa sekä tummansininen pari hitusen muokatuin mitoin.

Tilaukset valmistetaan Arequipan kaupungissa, jossa käsityöläiset ompelevat pareja kotioloissa. Ulkomaisilla markkinoilla peccary on harvinaista ja kallista materiaalia, Perussa tilanne on toinen. Työstäminen on haasteellista, mutta käsineiden valmistuksessa on pitkät perinteet jotka takaavat laadun. Käsiompeleet ovat yhtä siistit ja säännölliset kuin Sauson parissa, mutta PR:n etuna on tilausten kohdalla täydellinen istuvuus sekä valikoitu alpakkavuori, joka on lämpimämpi kuin SS:n lampaanvillainen verrokki. Verrattuna Sauson pariin, Paularunin peccary on pehmeämpää, paljon lähempänä samettia kuin sademetsän villisialta odottaisi. Olen ollut Sausoon sikäli tyytymätön, kun parin mitoitus on jättänyt ranteen turhan paljaaksi talven kylmällä. PR:n kohdalla näin ei käy, sillä pituutta on ranteen kohdalla tuntuvat neljä senttiä enemmän. Hintojen puolesta PR vie selkeän voiton: nykykurssilla valitsemani mallin 130 dollarin hinta 30% Keikari-alennuksen kera ja postikulut lisättynä oli 80 euroa. Lopputulema on toistaiseksi paras löytämäni hinta-laatusuhde käsineiden parissa. Peccary täydellisen istuvuuden kera on voittamaton yhdistelmä.


5 comments »

 1. Calle says:

  Etusormen sauma on mielestäni noitten hanskojen heikkous, kyseisellä saumalla kun on tapana revetä käytössä. Itse maksan mieluummin hieman enemmän hanskoista joissa tuota saumaa ei ole…

 2. KV says:

  Minäkin taannoin tartuin Keikarin alennukseen ja tilasin parin. Minullakin tuotteen saamisessa kesti, ja syytä oli kyllä muuallakin kuin Perun postilakossa. Yhdessä vaiheessa uhkailin jo PayPal disputella, jolloin sain lupauksen parin päivän sisään tulevasta seurantanumerosta pakettikuvineen. Korvaukseksi ongelmista minulle tarjottiin myös mahdollisuutta ottaa toinen pari 50% alennuksella, johon tartuin. Hanskat tulivat ehjinä kotiin ja minun mielestäni ne ovat aivan mahtavat, näissä laatu on todellakin aivan huikea suhteutettuna hintaan. Verrokkina katselin Stockalla Sauson pekariparia, ja kolminkertaisesta hinnasta huolimatta laatu ei minun silmääni ollut parempaa (tosin pukeutumisasioissa olen hyvinkin aloittelija).

  Eli ongelmia oli, mutta loppu hyvin ja kaikki hyvin. Meileihin tuolta vastattiin kyllä rivakasti ja myöhästymisiä pahoiteltiin vuolaasti. Paulalla on hyvä tuote, toivottavasti saavat prosessinsa kuntoon.

 3. mapa says:

  Tuosta peccary -nahan pehmeydestä: Ainakin omissa Sauso:issani vaaleanruskea pari on huomattavasti pehmeämpää nahkaa kuin toinen, musta pari. Uskoisin että ero johtuu nahan käsittelystä värin mukaan, eikä laatuerosta.

 4. Ville Raivio says:

  Päiviä, Antti.

  En suinkaan kehu PR:n pareja sen vuoksi, kun valmistajan banneri killuu tuossa sivuston vasemmassa laidassa, vaan ainoastaan kovan hinta-laatusuhteen vuoksi. Maileihin vastaamisessa tai erikoistoiveiden täyttämisessä ei ole moitittavaa, eikä tullikaa kiinnostunut pareista. Sen sijaan toimitusaika venyi päälle kuukauteen, johon syynä oli Perun postin lakko sekä toimitusvaikeudet violetin alpakkavillan kanssa. Jätin tilauksen tässä keväällä, joten suurta kiirettä näiden villavuoristen parien saapumiseen ei ollut.

 5. ANtti says:

  No johan alkoi kiinnostamaan. Kertoisitko vielä tilausprosessin etenemisestä kuten palvelualttiudesta sähköpostitse, vastausten nopeudesta sekä toimitusajoista ja -tarkkuudesta entä kohteliko tulli kauniisti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari