RSS Feed

Panta

0

August 24, 2012 by Ville Raivio

Vuoden 2010 alkupuolella perustettu Panta on kiinnostava lisä räätälöityjen amerikkalaisvaatteiden joukossa. Yhtiön pääjehu Ed Morel kertoo Pantan tavoitteena olevan tarjota järkevästi hinnoiteltuja, uniikkeja miesten valmisvaatteita, joita tavallisesti saa hankittua vain räätälityönä. Hinnoittelun ohella yhtiö eroaa myös materiaaleiltaan, jotka eivät ole yleisesti käytössä räätäliliikkeiden ulkopuolella. Esimerkkisolmioista sininen on peräti 1400-grammaista silkkiä Englannin Macclesfieldistä, kukonaskelkuvioinen taas on Zegnan kutomaa kashmiria, joka on alun perin luotu irtotakkikäyttöön. Molemmissa työn jälki ja materiaalit hykerryttävät mainiolla tavalla. Kaikki Pantan solmiot valmistetaan six-fold -rakenteella ja hyvin kevyillä vuorimateriaaleilla. Lopputuloksena Ed kertoo olevan hyvä solmu, hieno laskeutuvuus ja melko kevyt solmio. Valmiskappaleiden lisäksi yhtiö valmistaa tilauksesta aivan mitä tahansa.

Panta on nimensä mukaisesti erikoistunut housuihin, jotka luodaan käsityötä säästelemättä ja materiaaleista säästämättä. Valmistava räätälitehdas on amerikkalainen ja usean alihankkivan yhtiön verrattomaksi havaitsema. Napit ovat corozoa tai naudansarvea, vuorikangas ranskalaista kauluspaitakangasta, napinreiät ja vyötärönauhat käsin ommeltu. Mukana tulee kaksi varanappia, kangasta mahdollisten kulumien paikkaamiseen sekä kengän hankaamiselta suojaavat lahjenauhat. Leikkauksia on kaksi: classic ja slim, joista edellinen on hyvin perinteinen, jälkimmäinen taas selvästi tyköistuvampi kuin useimmat housut. Koot on mitoitettu 28 tuumasta aina 38 tuumaan asti. Panta veloittaa irtohousuistaan hieman yli 300 dollaria, kun vastaavan tason tilaushousut kustantavat kolme kertaa saman summan. Samaten räätälitehtaat, kuten Isaia, Kiton tai Brioni, hinnoittelevat omansa selvästi kovemmin kuin Panta.

Ed kertoo seuraavaa: “Kaikki valmistetaan paikallisesti meille New Yorkissa. Tämän ansiosta voimme saavuttaa laadunvalvonnan, joka ei olisi mahdollista ulkomailla. Suunnittelen kaavat, hankin kankaat ja tarpeet sekä valvon räätäleiden työnjälkeä. Emme osta lainkaan valmiita tarpeita, kaikki valmistetaan omille kaavoille, meidän yksityiskohdillamme ja valitsemistamme kankaista. Kenenkään toisen valmistajan mallistoista ei löydy samanlaisia. Emme lähteneet alalle pikavoiton tähden ja mieluummin kasvatamme yhtiötä hitaasti, jatkuvasti kehittäen mallistoamme ja kaiken maailman trendejä välttäen. Meiltä ei tulla löytämään camo-kuvioisia vaatteita tai tuplamunkkeja. Syksylle Pantalta on tulossa pukuja, jalkineita ja pari muuta vaatekappaletta. Postitamme kaikkialle maailmassa.”

Toistaiseksi verkkokaupan valikoima on hyvin suppea, mutta lisäkuvia tarjonnasta löytyy Pantan Tumblr-sivuilta. Yhtiön housut on esitelty tarkemmin Permanent Stylen artikkelissa.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari