Keikarin suosituimmat artikkelit

2

April 29, 2014 by Ville Raivio

Omaksi huvikseni käyn juuri lävitse Keikarin sivustolaskurin raakaa dataa, joka ei valehtele. Sivusto on ollut olemassa syyskuusta 2008 alkaen, ja tänä aikana Keikari on kerännyt 2,985,408 sivulatausta ja 527,800 kävijää. 63% määrästä on peräisin suomalaisilta lukijoilta, 26% amerikkalaisilta ja loput 11% monista maista ympäri maailman. Keikarin englanninkielinen versio on osoittautunut riittävän suosituksi, joten jatkan sitä hamaan tulevaisuuteen saakka. Noin 81% lukijoista on päätynyt Keikariin pelkän osoitteen kirjoittamalla, noin 13% hakukoneen kautta, loput linkeistä tai Facebookin taikka Wikipedian kautta.

Pukimo Raivion tuotteita

Latini, hevosennahkatakki, koko 50
Aspinal, olkalaukku, vasikannahkaa

Aihealueista suosituimpia ovat tyylivirheet, Kuinka nuori mies pukeutuu elegantisti?, kauluspaidat, irtotakit, päällystakit ja kengät. Hakusanojen listalta olen poistanut sivuston nimeen viittaavat haut, jonka jälkeen seuraavat aiheet ovat olleet suosituimpia:

1. kallion korjausompelimo

2. taskuliina

3. chelsea leather food

4. solmion solmiminen

5. taskuliinan taittelu

6. smokki

7. schoffa

8. kalossit

9. plastron

10. klubitakki

Listan perusteella Matti Meikäläinen on hakenut perustietoa vaatteiden muokkaamisesta, juhla-asun yksityiskohdista ja pukineista, joiden käytössä isä tai isoisä ei välttämättä ole opastanut. Esimerkiksi kalossit ovat taatusti olleet harvinaisempi näky Suomen kaupungeissa 30 vuotta sitten kuin tänään, mutta hyödyllinen asuste on palannut 2000-luvulla kenkien suojaksi. Taskuliinan sopiva taittelu kiinnostaa myös, samoin erilaiset juhla-asut ja -pukineet, kuten smokki ja plastron. Harva mies käyttää näitä usein, joten epäselvyys on ymmärrettävää. Tämän vuoksi Keikarin kaltaiset sivustot ja foorumit, joissa pukeutumiskulttuuriin voi tutustua anonyymisti, ovat melko suosittuja myös maailmalla. Kun asustaan on juhlassa varma, voi mielensä keskittää nauttimiseen. Vain hän, jota aihe ei kiinnosta, on todennäköisemmin kehnosti puettu.


2 comments »

  1. Ville Raivio says:

    Iltaa, Pertti,

    ja kaunis kiitos kehuista. Suomen ongelma on viimeistään 70-luvun aikana tuhottu pukeutumisen kulttuuri: vaatteiden historiaa ja semantiikkaa ei tunneta, niistä kiinnostuneita homotellaan tai vähätellään pinnallisiksi, halutaan mahdollisimman mukavaa ja helppoa vaatetta. Harva puhuu perinteisten vaatteiden kieltä, vaikka juuri tämä on elävä linkki menneisyyteen, niihin asuihin, joissa isät kulkivat lapsina ja isoisät kehdosta hautaan. Kaikki tarvitsevat vaatteita, joten niihin tutustumalla voi pukeutumisesta saada enemmän hyötyä, lämpöä, suojaa, väriä, mukavuutta ja iloa.

  2. Perus-Pertti says:

    Hei Ville

    pakko nyt ylistää vähän eli jos joku nuoren polven ihmisistä pitäisi nostaa jalustalle, se on kyllä tämän blogin pitäjä. #menswear-tyylin popularisoinnista ja rehellisestä ja intohimoisesta työn tekemisestä meidän kaikkien elämän parantamiseksi.

    Meillä on paljon kehityskelpoisia yksilöitä (nuoria miehiä) Suomessa, joita taantunut esteettinen kulttuuri on lannistanut pienestä asti. Minäkin nuorempana vihasin pukeutumista ja vaatteita. Pääsyy tähän oli, etten tajunnut pukeutumisesta ja vaatteiden historiasta mitään. Vasta tiedon myötä olen oppinut rakentamaan omaa tyyliäni ja auttamaan koko lähipiiriä etiketin ja tyylin kanssa. Toki niitäkin irvileukoja tulee vastaan, jotka pitävät feminiinisenä nyhverönä.

    Nykyään jos minun pitäisi valita yksi henkilö, joka on pukeutumisessa tehnyt minuun isoimman vaikutuksen ja pistänyt harrastuksen alulle, se olet sinä. Toki meillä on muitakin alan nimiä, mutta ei kannata väheksyä omaa panosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *









Pukimo Raivio.

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.

Pukimo Raivio.
"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari

Pukimo Raivio.