RSS Feed

Bellroy-lompakon anatomia

0

June 29, 2014 by Ville Raivio

Bellroy on australialainen lompakkovalmistaja, joka suurpiirteisesti haluaa muuttaa tapamme kuljettaa tavaroita. Vuonna 2010 alkunsa saanut yhtiö syntyi perustajien mukaan kahden design-nörtin inhosta pullottavia lompakoita kohtaan. Valmistaja käyttää lompsien luomiseen ohutta kasvisparkittua naudan- tai lampaannahkaa, joka värjätään aniliinivärein. Ne läpäisevät nahkan ja väri tunkeutuu syvemmälle eikä peitä luonnollista ulkopintaa.

Ohut materiaali johtaa virtaviivaisempaan lompakkoon ja pehmeä nahka muotoutuu luottokorttien mukaan. Valmistus on Intiassa ja yhtiö kertoo maksavansa työläisille enemmän kuin maan minimipalkka vaatii. Bellroy käyttää vain The Leather Working Group -hyväksyttyjen parkitsimoiden nahkaa. Valmistaja myöntää kolmen vuoden takuun kaikille tuotteilleen, joiden suurin juju on suunnittelussa.

Esimerkkilompsa on Bellroyn Hide and Seek -malli oranssi-ruskeassa Java-sävyssä, joka saapui suomalaisen jälleenmyyjän, Mukaman, toimittamana. Viime vuonna syntynyt yhtiö tarjoaa lompakkoja, korttikoteloita, mobiililaitetarvikkeita, laukkuja sekä vihkoja arjen hallintaan. Niin kuin valmistaja lupaa, H&S-malli on siro ja ohut. Asustetta suojaa vahva, pahvinen paketti, jonka sisäpuolella on jännä Bellroy-kuosi ja valmistajan muistutus kasvisparkitusta, myrkyttömästä nahkasta. Leveys on 11½ senttiä, korkeus 9½. Kortteja sisään mahtuu 6-12, setelitila on mitoitettu euroille.

Nahka on hyvin sileää ja pehmeää, joustaa mainiosti ja tuoksuu erikoiselta. Kasvisten ansiosta teollinen, pistävä kromin lemu on poissa ja tilalla pehmeämpi aromi. Ompeleet ovat suoria ja tiuhoja, päällistä koristaa valmistajan metallinen pöllölogo. Setelitilan vuorissa on pieni piilotasku, johon mahtuu pari kolikkoa tai preservatiivi. Sen vieressä on kaksi halkiota, joihin saa pillerin tai jotakin muuta hyvin pientä.

Suurin yllätys on taitoksen alle piiloon jäävä toinen setelitila, johon voi talletella suuret setelit. Myös piilotilan vuorissa, jota koristaa Bellroy-kuosi, on tasku, johon voi piilottaa vielä salaisemmat piilotavarat. Ajokortille, passille tai muille suurtavaroille tilaa ei ole, myöskään kolikkotaskua Bellroy ei tarjoa missään mallissa. Riisuttu minimalismi, kompakti toimivuus ja mukava nahka ovat täkyjä, joilla valmistaja vetoaa katselijaan. Myös piilotila on jännä ominaisuus, jota en ole muissa lompakoissa aiemmin tavannut. Bellroy on erilainen.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari