Atte Musakka -paidat

0

February 27, 2019 by Ville Raivio

Atte Musakka on uusi suomalainen miesten vaatettaja, joka avasi verkkokauppansa tämän vuoden alussa. AM on erikoistunut kestävästi valmistettuihin kauluspaitoihin, koska markkinoilla on jo riittävästi riistävää ja röyhkeää vaatetta. Tämän vuoksi valmistus on EU-maa Virossa ja paitojen kankaat tulevat maineikkaasta Söktaşin kutomosta. Tämän harvemmin mainitun turkkilaisen tehtaan kankaita käyttävät myös nimekkäät mittapaitojen valmistajat. Laadun puolesta häpeän sijaa ei ole. Virolainen tehdas puolestaan on sama, jota ruotsalaiset suuren rahan paitavalmistajat Eton ja Stenströms käyttävät. AM syntyi tavanomaisen toimistotyöläisen halusta tarjota enemmän paitaa vähemmällä hinnalla. Tämä onnistui karsimalla sivukuluja. Lopputuloksena on siististi valmistettu kauluspaita, jossa on erinomainen kangas.

Tällä hetkellä valikoimassa on vain yksi malli kahdessa värissä. Paidassa on hitusen levitetty, lyhyt kaulus ja tavanomaiset pyöristetyt nappikalvosimet, jotka voi kiinnittää löysemmin tai tyköistuvammin kahteen nappiin. Lisäksi kalvosimessa on napinläpi molemmin puolin, joten napit poistamalla hihan voi muuttaa pysyvästi. Sen jälkeen sen voikin sulkea vain kalvosinnapeilla. Mitoitus on hoikka, sillä valmispaidoissa leikkaus vain täytyy päättää ennen valmistusta, ja selkäpuolella on kavennukset. Siispä tukeva mies ei omaansa löydä tällä hetkellä, mutta tulevaisuudessa on suunnitteilla myös muita mitoituksia. Kauluksessa ja kalvosimissa on keskivahva liimatuenta, mutta kovikkeita ei voi poistaa kauluksen sisältä. Napit ovat helmiäistä ja litteät, joten ne eivät pönkötä neuleen alta, ja paidan saumat ovat siistiä katemallia. Nappilistaa ei ole miehustassa. Atte Musakka veloittaa paidoistaan 70 euroa, eikä ylimääräisiä postikuluja tule.

Kun kysyn omistajalta, miksi Keikarin lukijan tulisi valita juuri hänen paitansa, Atte vastaa: “Jos lukija arvostaa kauluspaitaa, jossa on mukava olla, niin silloin paitani on oiva vaihtoehto. Myöskin jos tykkää ostovalinnoillaan tukea suomalaisia pienyrittäjiä, niin silloin kannattaa valita Atte Musakan paita. Pääpaino omissa paidoissani on mukavuus ja kohtuullinen hinta. Myöskin eettisyys ja ekologisuus ovat tärkeitä arvoja itselleni, kun mietin missä paidat valmistetaan. Nämä ovat asioita, joihin kiinnitän huomiota jokaista paitaa suunnitellessani, ja joilla haluan erottautua muista kilpailijoista.”

www.attemusakka.fi


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari